Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Недеља, 26. Мај 2024.

Уметници стварали инспирисани Купиновом и Обедском баром (Видео)

Повратак

Уметници стварали инспирисани Купиновом и Обедском баром (Видео)
Уметници стварали инспирисани Купиновом и Обедском баром (Видео)

Петнаеста по реду Ликовна Колонија у Купинову свечано је затворена синоћ, а у дворишту Етно куће Путник били су изложени радови које су уметници стварали на Колонији. Част да затвори овогодишњу колонију припала је заменику председника општине Пећинци Зорану Војкићу.

„Надам се да су сликари имали инспирацију. Наравно, ми у локалној самоуправи увек ћемо овакве манифестације подржати. У оквиру Дана општине ова манифестација је постала традиционална, петнаеста је по реду и надам се да ћемо се следеће године видети на шеснаестој. Ја се захваљујем свим сликарима, Колонији Купиново, Туристичкој организацији и свима онима који су помогли ову манифестацију“ – изјавио је Војкић.

Ликовна колонија је ове године била међународна, а окупила је 12 уметника међу којима и уметнике из Аустрије, Мађарске и Бугарске. Сликарка из Зајечара Јасмина Пајовић слика уљем на платну, а за Купиново каже да јој је вечита инспирација.

„Ја сам овде од 2014. године, са неким малим прекидима, али сам ту увек кад ме позову. Ово је најлепше село у Срему, тако да сам и сада сликала мотиве из овог краја, део фасаде куће и роде. Домаћини заслужују да се ова лепота забележи“ – рекла нам је Пајовић.

Организатори Ликовне колоније су Удружење за културни развој „Колонија Купиново“ и Туристичка организација општине Пећинци, а покровитељ је пећиначка локална самоуправа. Председник удружења „Колонија Купиново“ истиче да су, иако је сликање било у првом плану, уметници нашли времена да се свакодневно друже са организаторима и мештанима.

„Задовољан сам учесницима Ликовне колоније, јер су показали су да су јако велики људи, што је на првом месту. Спријатељили смо се, било је доста дружења, а добри су и сликари, што можете да видите из приложених слика које су нам оставили. Разумемо се добро, пошто смо и ми овде мештани, као и ови сликари, помало боеми и обично такви људи и посећују ове наше ликовне колоније“ – каже Јанковић.

Свечаност су својим наступима оплеменили КУД „Карловчић“, музичка уметница Бојана Радивојевић и Јован Стајчић, ученик шестог разреда из Купинова.

Календар

Кликните на означено поље за детаље