Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Петак, 17. Мај 2024.

У недељу велика акција превентивних прегледа

Повратак

У недељу велика акција превентивних прегледа
У недељу велика акција превентивних прегледа

Министарство здравља, у недељу, 19. маја, од 8.00 до 17.00 часова, у више од 160 здравствених установа широм земље, организује акцију бесплатних превентивних прегледа, у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о здрављу.

У пећиначком Дому здравља сви грађани наше општине, и они без здравственог осигурања, биће у прилици да без заказивања и упута, измере крвни притисак, ураде ЕКГ и провере ниво шећера у крви, као и комплетну крвну слику у лабораторијама.

Прегледи ће се обављати од 8.00 до 17.00 часова у служби опште медицине, а у лабораторију грађани могу да се јаве од 8.00 до 11.00 часова и да не доручкују.

На овај начин, Министарство здравља наставља акцију која је успешно реализована пре пандемије корона вируса, у оквиру које је у више од двадесет дана бесплатне здравствене прегледе обавило близу пола милиона људи. Акција превентивних прегледа наишла је на велику подршку грађана, а значај исте, поред великог броја наших грађана који су обављали прегледе, додатно потврђује и податак да је том приликом неколико хиљада грађана упућено на даљу дијагностику и хитно болничко збрињавање.

Министарство здравља и овим путем позива грађане да учествују у недељној акцији, обаве превентивне прегледе и тиме позитивно утичу на своје здравље.

Листа здравствених установа које учествују у акцији са врстом прегледа који ће бити обављани у свакој установи биће истакнута на званичној интернет страници Министарства здравља www.zdravlje.gov.rs.

Календар

Кликните на означено поље за детаље