Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Петак, 26. Мај 2023.

Препуна хала на Пролећном концерту Извора

Повратак

Препуна хала на Пролећном концерту Извора
Препуна хала на Пролећном концерту Извора

На Пролећном концерту Фолклорног друштва „Извор Доњи Товарник“, одржаним протеклог викенда у спортској хали у Доњем Товарнику, ово фолклорно друштво се представило са сва три ансамбла – дечјим, припремним и извођачким, а на подијум је извело 90 играча.

Пред препуном спортском халом, у којој је места било само за стајање, неуморни фолклораши Извора су за непуна два сата одиграли 11 кореграфија, а публика је имала прилику да ужива и у наступу гостију из Друштва за неговање народне традиције „Купиник“ из Купинова.

Извођачи су својим кореографијама прошетали кроз целу Србију, а пословично расположена доњотоварничка публика је и те како умела да награди труд играча бурним аплаузима.

Председница и уметнички руководилац Друштва Данијела Барнак каже да је изузетно задовољна и наступима својих извођача и гостију из Купинова.

„По реакцијама публике, која је као и увек била сјајна, мислим да смо се и ми и гости представили на прави начин. Публика је имала прилику да премијерно види и нашу нову кореграфију Игре из Књажевца, кореографа Владимира Барнака који је уједно и уметнички руководилац нашег друштва. Захвални смо свима који су подржали организацију концерта – Општини Пећинци, нашој Месној заједници Доњи Товарник и Културном центру Пећинци који нам је пружио техничку подршку“ – рекла нам је Барнак.

Календар

Кликните на означено поље за детаље