Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Уторак, 28. Мај 2024.

Овогодишњи харамбаша Ненад Цветиновић

Повратак

Овогодишњи харамбаша Ненад Цветиновић
Овогодишњи харамбаша Ненад Цветиновић

У самој завршници обележавања Дана општине Пећинци, на игралишту ФК “Хајдук 1932” у Шимановцима је 26. маја одржан Крајишки вишебој под покровитељством Општине Пећинци.

Такмичење је отворио заменик председника Општине Зоран Војкић који је учесницима пожелео пре свега добро расположење и пријатељску атмосферу, а затим и спортску срећу, и нагласио да манифестације попут Крајишког вишебоја чине богатијим не само Дане општине Пећинци, већ и културу и традицију Доњег Срема.

Екипе Крајишника из Шимановаца, Суботишта, Огара, Карловчића и Деча, као и појединци, надметали су се у дисциплинама бацање камена с рамена, потезање конопа, скок из места у даљ и потезање кличка (штапа), а спортске резултате су мерили и оцењивали судије Заим Мујић и Душко Ковачевић.

“Сваке године се окупљамо на Крајишком вишебоју, који је већ традиционално део Манифестације Дани општине Пећинци. За нас је то лепа прилика да се дружимо и уз причу и смех проведемо диван дан, а да истовремено од заборава чувамо традиционалне крајишке игре, и уопште обичаје нашег завичаја, јер су они део богате традиције српског народа. Разултати такмичења су мање важни, јер на њих утиче много фактора који не зависе од нас. Али од нас зависи добро расположење и воља да се дружимо у позитивној атмосфери” – рекао нам је Ђуро Крошњар из Суботишта, иначе досељеник из околине Вуковара.

Ипак, да поменемо Крајишнике који су ове године били најуспешнији на игралишту у Шимановцима - у бацању камена с рамена и у скоку у даљ најуспешнији је био Ненад Цветиновић из Огара (хитац 12 метара, а скок из места 2,7 метара). У надвлачењу кличка победник је био Бојан Гутеша из Шимановца, а у потезању конопца победила је екипа из Шимановаца.

По завршетку турнира, за харамбашу овогодишњег Крајишког вишебоја проглашен је Ненад Цветиновић из Огара. После такмичарског дела програма, организовано је дружење за учеснике и госте.


Календар

Кликните на означено поље за детаље