Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Уторак, 11. Јун 2024.

Општина летовањем наградила 130 ученика

Повратак

Општина летовањем наградила 130 ученика
Општина летовањем наградила 130 ученика

Председник општине Пећинци Синиша Ђокић испратио је синоћ најуспешније ученике основних и средње школе на наградно летовање у Херцег Нови. У сарадњи са Спортским савезом „Развој спортова“, Општина Пећинци већ дуги низ година награђује бесплатним летовањем ученике који постижу најбоље резултате у учењу и у школском спорту. Од прошле године Општина награђује двоструко више ученика, јер како је рекао председник Ђокић, показало се да ова мера даје резултате, те су организоване две туре боравка од укупно 130 деце.

“Вечерас испраћамо 65 деце, заједно са наставницима и лекарским особљем, на једно лепо путовање, које су они заслужили својим радом. Ово свакако није једина мера којом Општина Пећинци помаже своје грађане и родитеље. Од ове године потпуно је бесплатан боравак деце у вртићу на територији наше општине, сва деца основношколског узраста имају потпуно бесплатне уџбенике, а увели смо и једну симболичну али лепу меру, а то је да смо ученике који су завршили четврти разред наградили са по 10 хиљада динара, док смо ученике који су завршили осми разред наградили са по 20 хиљада динара, јер смо се, пре свега, водили мишљу да помогнемо родитељима око малих матура ” – рекао је председник Ђокић, и додао да је поред, све више одличних резултата ученика на школским такмичењима, све више и врхунских резултата у школском спорту, па је тако фудбалска екипа пећиначке ОШ “Слободан Бајић Паја” већ две године заредом на републичком такмичењу, а сам пласман на државно првенство, како је рекао, изузетан је успех.

Организатор летовања је Спортски савез „Развој спортова“, а како нам је рекао секретар Савеза Милан Ђокић, са децом путују и четири наставника и лекар, као и водич којег је одредио Савез, који ће бити задужени за безбедност и здравље деце током летовања. Милан Ђокић каже да спровођење ове мере никако не би било могуће без свесрдне финансијске подршке Општине Пећинци, која показује велико разумевање за потребе најмлађих.

Велико нестрпљење и узбуђење владало је синоћ пред полазак, а Нина Суботић из Шимановаца, које је наградно летовање заслужила одличним успехом и постигнутим резултатима у школском спорту, рекла нам је да је ово друга година како иде на летовање у Херцег Нови.

“Била сам и прошле године и било ми је прелепо. Има свашта да се обиђе и види, а плаже су предивне” – казала је Нина.

Њена другарица, такође из Шимановаца, Ана Ђуричић, одлична ученица, али и рукометашица и фудбалерка, иде први пут на наградно летовање и рекла нам је да не може да дочека да стигне у Херцег Нови, као и да очекује леп провод јер иде и њено друштво.

Како нас је обавестио секретар Савеза Милан Ђокић, деца су данас у преподневним часовима безбедно стигла у Херцег Нови, а путовање је протекло без проблема.

Календар

Кликните на означено поље за детаље