Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Петак, 26. Мај 2023.

„Девојчице које не воле границе“ прославиле успех

Повратак

„Девојчице које не воле границе“ прославиле успех
„Девојчице које не воле границе“ прославиле успех

Представа за децу „Девојчице које не воле границе“ рађена у продукцији Културног центра Пећинци под покровитељством пећиначке локалне самоуправе премијерно је изведена у уторак 23. маја у сали пећиначког КЦ-а у част Дана општине Пећинци.

Представа за децу је рађена по мотивима романа „Ја сам Акико“ Стефана Тићмија, у драматизацији Вање Шевић и режији Слободана Станковића, студента завршне године позоришне и радио режије на Факултету драмских уметности у Београду. У представи игра дванаесторо чланова млађе групе Драмске секције међу којима су: Ана Гајић, Вања Гајић, Катарина Ранковић, Јована Драгосавац, Дуња Гајић, Ивона Бојанић, Марија Гајић, Калина Ранковић, Лазар Ивковић, Игњатије Тополски, Михајло Божовић и Никола Гоголи.

Након премијерног извођења, директор Културног центра Јован Деврња уручио је захвалнице и пригодне поклоне свим члановима секције и њиховом ментору поводом недавно оствареног успеха на такмичарским фестивалима.

„У години када централна установа културе у нашој општини обележава четири и по деценије постојања, Драмске секција забележила је највећи успех. Поред 10 награда које су освојили чланови старије групе Драмске секције са представом „Јелена – жена које нема“, млађи чланови су освојили још пет, а обе представе су међу три најбоље у Срему. Остварени успех је потврда квалитетног рада са децом и младима, те ћемо стога наставити у овом смеру“ – рекао је Деврња.

Редитељ представе, Слободан Станковић за представу „Девојчице које не воле границе“ награђен је признањем за иноватвни редитељски приступ и најбољи сценски покрет на Зонској смотри дечјег драмског стваралаштва Срема која је крајем априла одржана у Пећинцима.

„У секцији тренутно имамо дванаесторо девојчица и дечака основношколског узраста и сваке недеље од 12.00 часова се окупљамо у сали Културног центра где нам се одржавају пробе. Позвао бих и сву заинтересовану децу да нам се прикључе у даљем раду. Успех који смо остварили ове године нам је ветар у леђа да и у наредном периоду стварамо квалитетне представе, поготову када се ради о најмлађима“ – казао је Станковић који је прошле године награђен признањем за најбољег редитеља у Војводини када су у питању нове театарске форме.

У име награђених обратила се Ана Гајић која у представи тумачи главну јунакињу Акико за коју је награђена признањем за најбоље глумачко остварење у оквиру Зонске смотре дечјег сценског стваралаштва.

„У име свих чланова секције посебно се захваљујем Општини Пећинци и директору Културног центра Јовану Деврњи на подршци коју нам пружају. Такође бих се захвалила и нашим родитељима који су све време уз нас, а највише хвала нашем ментору и другу Слободану Станковићу“ – рекла је Гајић.

Поред освојеног трећег места, награда за редитељски иновативни приступ и најбољи сценски покрет, као и признања за најбоље глумачко остварење које је освојила Ана Гајић, представа је на Зонској смотри дечијег сценског стваралаштва добила и једну заједничку награду која се односи на најбољу колективну игру.

Календар

Кликните на означено поље за детаље