Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Четвртак, 19. Октобар 2023.

47. рођендан пећиначке средње школе

Повратак

47. рођендан пећиначке средње школе
47. рођендан пећиначке средње школе

Средња Техничка школа „Миленко Веркић Неша“ из Пећинаца обележила је, у понедељак 16. октобра, четрдесет седам година постојања и рада, полагањем венца на спомен обележје и пригодним програмом у пећиначком Културном центру, који су припремили ученици и наставници ове школе.

Како нам је рекла директорка ове установе Сања Дујић, свих година постојања пећиначке средње школе, трудили су се да обезбеде што боље услове за извођење наставе, као и за боравак, уређењем школског простора и организовањем различитих ваннаставних активности.

“Поред квалитетне наставе, ученицима је потребно понудити садржаје кроз које могу да испоље свој таленат, али и садржаје кроз које могу да се развијају како би постали што бољи људи. Данас када живимо у временима која пред нас стављају различитие изазове, трудимо се да код ученика развијамо одговоран однос према здрављу, околини, према себи, али и према другима. Као једина средња школа на територији општине Пећинци, имамо велику подршку локалне самоуправе којој овом приликом желим да се захвалим на свему што чине за нас и што имају разумевања за наше потребе како бисмо на најбољи начин обављали образовно-васпитну делатност” – рекла је Дујић.

Пригодним рециталом пећиначких средњошколаца и полагањем венца обележен је Дан школе, а сутрадан је у пећиначком Културном центру премијерно изведена представа “Шешир професора Косте Вујића”. Представу о делу и животу чувене последње генерације професора Косте Вујића је припремила наставница информатике Биљана Рашковић у сарадњи са наставницима српског и енглеског језика и верске наставе. У представи глуме ученици ове школе, наратор је био Никола Наић, а Александар Јовичић се нашао у улози чувеног професора. Водитељ програма је била Тамара Дамјановић.

Календар

Кликните на означено поље за детаље