Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Среда, 5. Јануар 2022.

Слатки караван кренуо из Пећинаца за малишане са КиМ

Повратак

Слатки караван кренуо из Пећинаца за малишане са КиМ
Слатки караван кренуо из Пећинаца за малишане са КиМ

Основна школа “Слободан Бајић Паја” Пећинци, организовала је пројекат “Слатки караван”, заједно са Омладинском хуманитарном организацијом “Уједињена Србија” и Архијерејским намесништвом пећиначким, а циљ акције је посета и подела новогодишњих пакетића деци на Косову и Метохији.

Током данашњег дана волонтери Омладинске хуманитарне организације данас су преузели из пећиначке основне школе прикупљење новогодишње пакетиће, а по речима директорке ове образовне установе Милијане Срдић, пакетићи би требало да стигну до малишана на Косову и Метохији до православне Нове године.

“Акцију смо започели у новембру када смо имали част да у нашој школи угостимо представнике хуманитарне организације „Уједињена Србија“ Валентина Поповића и Срђана Вукашиновића, који су са ученицима, члановима Парламента школе спровели радионицу на тему „Мање познати српски добротвори“. Кроз презентацију и рад у групама ученици су били мотивисани да и сами дају допринос и прикључе се хуманитарној акцији, али и да осмисле и спроведу и неке друге акције у својој заједници како би помогли другима. Данас смо затворили један круг помоћи, и све што смо заједничким снагама сакупили и спаковали у облику новогодишњих пакетића, кренуло је пут дечице на Косову и Метохији” – рекла је Срдић и додала да је захваљујући вероучитељима школе Ани Душанић и Славиши Грујићу, акција добила и шире размере, па су се прикључиле још две школе - ОШ „23. октобар“ Голубинци и ОШ „Душан Вукасовић Диоген“ Купиново, као и хуманитарци из Инђије на челу са професором Природно математичког факултета у Новом Саду др Петром Марковићем.

Оснивач хуманитарне организације “Уједињена Србија” Валентино Поповић рекао нам је да се акција “Слатки караван” реализује по благослову манастира Хиландар и уз подршку Владине канцеларије за Косово и Метохију.

“Пре свега одушевљен сам одазивом наших суграђана из Пећинаца који су учествовали у хуманитарној акцији Слатки караван. Ово је пета година како радимо заједно са ОШ “Слободан Бајић Паја” и Српском православном црквом из Пећинаца на добробит и на радост малишана на Косову и Метохији али и малишана који живе у Книну, Пакрацу, Кистањама, Бујановцу, Дрвару, Куманову и многим другим местима. Суграђани и пријатељи из општине Пећинци показали су огромну спремност да помогну онима којима је помоћ потребна” – казао је Поповић.

Календар

Кликните на означено поље за детаље