Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Петак, 8. Октобар 2021.

По 40.000 за 54 породице са бебама

Повратак

По 40.000 за 54 породице са бебама
По 40.000 за 54 породице са бебама

У овој подели већ традиционалне једнократне новчане накнаде коју Општина Пећинци додељује породицама са новорођенчадима, по 40.000 динара уручено је на кућне адресе 54 породице са територије пећиначке општине, које су пријавиле новорођенче у периоду од 1. јануара до 30. априла 2021. године.

Председник општине Пећинци Синиша Ђокић уручио је једнократну новчану накнаду породици Милијашевић из Доњег Товарника и том приликом је рекао да је ово једна од мера популационе политике које спроводи пећиначка локална самоуправа.

„Жеља нам је да овом мером младе брачне парове подстакнемо да заснују породицу или да им олакшамо одлуку да прошире породицу, све са циљем да повећамо наталитет у нашој општини. Једнократну новчану накнаду у износу од 40.000 динара додељујемо за свако новорођенче у нашој општини, али то није све. Општина Пећинци обезбеђује бесплатан вртић за једно од деце у породицама са близанцима, као и за треће и четврто дете у породици, регресира путне трошкове средњошколцима и студентима, а најуспешније студенте и стипендира. Захваљујући убрзаном развоју привреде, по завршетку школовања млади могу без проблема да пронађу запослење овде где су рођени“ – изјавио је први човек пећиначке општине.

Мала Сара је друго дете у породици Милијашевић, након старијег Павла, а њихов отац, месни парох јереј Саша Милијашевић, каже да свакој породици која добије бебу и те како значи сваки вид помоћи.

„Са 40.000 динара може да се купи све оно што је у првом тренутку потребно за бебу. Због тога бих искористио прилику да се захвалим пећиначкој локалној самоуправи што и ове године, као и свих претходних година, излази у сусрет младим родитељима и на тај начин доприноси добробити целе наше општине“ – рекао је Милијашевић.

Председник Ђокић је изнео податак да је у општини Пећинци од почетка године рођено 220 беба, што, како је рекао, потврђује да мере популационе политике које спроводи Општина Пећинци, али и Република Србија, дају резултате.

Календар

Кликните на означено поље за детаље