Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Петак, 29. Март 2019.

Добили тротоар после 40 година

Повратак

Добили тротоар после 40 година
Добили тротоар после 40 година

Ових дана у Шимановцима су у току радови на изградњи тротоара у Катанић сокаку. Изградњу финансира Општина Пећинци са два милиона динара буџетских средстава, а биће изграђено укупно 600 метара тротоара целом дужином леве стране улице.

Становнике Катанић сокака ови радови су обрадовали јер, како нам је рекла прва становница ове улице Стојанка Бркљач која је овде изградила кућу 1977. године, саобраћај је све гушћи, а мештани су приморани да се крећу коловозом, што је посебно опасно за најмлађе.

Насипали смо шут, постављали стазе од цигала. али прави тротоар све до сада у овој улици нисмо имали, а овде имамо више од педесеторо деце која су приморана да се крећу путем и да ризикују да буду прегажена. Ми смо презадовољни и новим тротоаром и сарадњом Општине и Месне заједнице - рекла нам је Стојанка.

И председник Савета МЗ Александар Мандић каже да ће изградњом тротоара бити знатно повећана безбедност пешака у овој улици.

На крају Катанић сокака смо изградили и дечје игралиште на које деца из ове и суседних улица свакодневно одлазе. Сада када имају тротоар биће много безбеднија. Захвални смо локалној самоуправи што има слуха за потребе грађана Шимановаца. Надамо се да ћемо у догледно време бити у могућности да у овој улици поставимо и лежећег полицајца, што ће додатно повећати безбедност становника Катанић сокака - изјавио је Мандић.

Календар

Кликните на означено поље за детаље