Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Петак, 25. Март 2022.

Дан на који су Шимановци чекали преко 35 година

Повратак

"Ово је велики догађај за Шимановце и за Општину Пећинци, али већ сутра морамо да наставимо даље, да се боримо, и да улажемо у школе и вртиће, док свако дете у нашој општини не буде имало овакве услове“ – поручио је први човек пећиначке општине.

Дан на који су Шимановци чекали преко 35 година
Дан на који су Шимановци чекали преко 35 година

Данас је свечано отворен нови објекат Предшколске установе „Влада Обрадовић Камени“ у Шимановцима, а врпцу је пресекао председник општине Пећинци Синиша Ђокић, заједно са председником Савета месне заједнице Шимановци Александром Мандићем и дугогодишњом васпитачицом у шимановачком вртићу Миром Јовановић.

Том приликом председник Ђокић је нагласио да ће ново здање деци донети велику радост и неупоредиво боље услове за боравак у вртићу, њиховим васпитачима боље услове за рад, а њиховим родитељима да када их овде оставе буду сигурни да су деца добро збринута.

„У изградњу овог објекта од 1.700 квадратних метара уложено је 338 милиона динара и то је једна од највећих капиталних инвестиција које смо реализовали у последње две године у пећиначкој општини. Инвестиција је реализована захваљујући снажној подршци Покрајинске владе и њеног председника господина Игора Мировића, који су обезбедили средства у износу од 280 милиона динара за изградњу објекта. Општина Пећинци је уступила земљиште, финансирала трошкове израде пројектне документације, трошкове надзора, као и прикључке на водоводну, канализациону, електро и гасну мрежу у укупној вредности од 50 милиона динара“ – рекао је Ђокић.

Он се захвалио Фондацији Новак Ђоковић која је донирала део намештаја, играчке, дидактичка средства и потрошни материјал у вредности осам милиона динара, и компанији „Пери оплате“ која је донирала саднице за озелењавање дворишта вртића и интерактивну таблу.

„Све у свему, у овај објекат је уложено 338 милиона динара и све то да би деца Шимановаца, али и околних насеља, имала најбоље могуће услове за боравак и учење. Ово је велики догађај за Шимановце и за Општину Пећинци, али већ сутра морамо да наставимо даље, да се боримо, и да улажемо у школе и вртиће, док свако дете у нашој општини не буде имало овакве услове“ – поручио је први човек пећиначке општине.

Малишани који похађају вртић у Шимановцима и њихови родитељи данас су први пут видели нове просторије и нису крили одушевљење.

„Имам два дечака и обојица иду у вртић. Ово ће нам пуно значити. Нисмо могли да дочекамо да се нови вртић отвори. У стари вртић данас одлазимо само да покупимо патофне и од понедељка крећемо у нови“ – изнела нам је своје утиске Гордана Стојановић, мајка Матеје и Димитрија.

Председник Савета месне заједнице Шимановци Александар Мандић истиче да је значај новог, савременог објекта у томе што, поред неупоредиво бољих услова, доноси и много већи капацитет што, како је рекао, значи да ће листе чекања бити укинуте и да ће сва деца моћи да се упишу.

„Веома радостан дан за све Шимановчане. Ми на овај дан чекамо преко 35 година, да деца бораве у одличним условима и да родитељи буду сигурни да деца имају све што им је потребно у 21. веку “ – није крио задовољство Мандић.

Анита Волчевски, директорка ПУ „Влада Обрадовић Камени“ Пећинци, у чијем саставу је и подручно одељење у Шимановцима, истиче да је нови објекат опремљен најсавременијом опремом и дидактичким средствима и да испуњава све критеријуме који се од вртића очекују по новом програму.

Цео комплекс новог вртића се простире на 2,5 хектара ограђеног простора, са дечјим игралиштем, што ће деци омогућити безбедан боравак и игру на отвореном простору.


Календар

Кликните на означено поље за детаље