Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Уторак, 5. Фебруар 2019.

Свако ново градилиште одлична препорука будућим инвеститорима

Повратак

Свако ново градилиште одлична препорука будућим инвеститорима
Свако ново градилиште одлична препорука будућим инвеститорима

Председник општине Пећинци мр Жељко Трбовић обишао је у петак градилиште компаније Експрес курир у Шимановцима, која се бави курирском врстом услуге у међународном саобраћају и партнерска је фирма за Србију интернационалне компаније УПС, а са динамиком градње и плановима председника је упознао власник компаније Слободан Шупут.

На близу 4000 квадратних метара у Шимановцима ниче савремени логистички центар, од чега ће магацински и пословни простор заузети око 3000 квадрата, а 750 квадрата канцеларијски простор. Како нам је рекао Слободан Шупут инвестиција је вредна близу 1,5 милион евра, а географски и стратешки положај општине Пећинци и Шимановаца определили су их за ову локацију.

„До сада смо били у закупу на београдском аеродрому „Никола Тесла“ и одлучили смо да почнемо да послујемо у сопственом простору. Шимановци су веома погодни јер је одлична повезаност са ауто путем и близу је аеродром. С обзиром да је наша фирма укључена у две врсте мреже: једна је мрежа која се односи на експресне пошиљке у међународном саобраћају, а друга је мрежа за пошиљке већих димензија и тежина, такозване карго пошиљке, близина аеродрома је од суштинског значаја за наш посао. Седиште фирме селимо у Шимановце а на аеродрому ће остати само једна оперативна служба“ – рекао је Шупут и додао да је фирма основана 1996. године, да је годину дана касније први пакет отишао из тадашње Југославије у свет, и да су практично једини прекид у раду имали током бомбардовања 1999. године.

Председник Трбовић је током обиласка нагласио да је свако ново градилиште у нашој општини значајан корак ка још бољој и успешнијој пословној клими и одлична препорука будућим инвеститорима, а посебно када компанија као што је Експрес курир, која послује у оквиру интернационалне компаније УПС и шаље пошиљке у преко 200 земаља у свету, донесе одлуку да седиште фирме премести у нашу општину.

Изградња логистичког центра прекинута је тренутно због лоших временских услова, али према Шупутовим речима очекује се да се са првим топлијим данима настави градња, а већ средином године и да први пакет Експрес курир пошаље из Шимановаца за свет.

Календар

Кликните на означено поље за детаље