Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Петак, 11. Јануар 2019.

Друштвено одговорне компаније помажу локалну заједницу

Повратак

Друштвено одговорне компаније помажу локалну заједницу
Друштвено одговорне компаније помажу локалну заједницу

Прошле године у шимановачкој радној зони своје седиште стационирала је и фирма Техногама, која се бави продајом, сервисирањем и одржавањем компресора, опреме за сушење и филтрацију компримованог ваздуха, генератора азота и кисеоника, као и чилера за процесно хлађење у индустрији.

Компанију Техногама обишао је јуче председник општине Пећинци мр Жељко Трбовић, а са радом и плановима компаније упознао га је директор Предраг Јанев. Према његовим речима, потенцијал који су видели у Шимановцима вишеструко им се исплатио.

„У јуну прошле године своје седиште смо пребацили у општину Пећинци и презадовољни смо оним што смо добили. Дошли смо у средину која нам је пружила адекватну електричну енергију, земљиште које је грађевинско и на којем је комплетна инфраструктура од гаса до оптичког кабла. Такође, веома смо пријатно изненађени брзином којом смо завршили пререгистрацију у Општини. Веома нам је драго због тога, јер овде је сада наш дом и ми овде желимо даље да се развијамо. Поред добре сарадње са локалном самоуправом, остварили смо јако добру сарадњу и са Средњом техничком школом у Пећинцима. Ми желимо да омогућимо, у свом домену и према нашим могућностима, ученицима боље услове за школовање. С обзиром да је у питању машинска школа врло радо смо примили једног ученика на праксу, а и донирали смо једну праву компресорску станицу, како би ђаци могли да пробају, тестирају и раде у њој. Ми смо пре свега патриоте и поносимо се тиме да је наша фирма 100 посто српска фирма и циљ нам је да једног дана имамо свој производ на којем ће писати „Произведено у Србији“ и то ћирилицом“ – изјавио је Јанев.

Председник Жељко Трбовић је током обиласка, такође, истакао значај компаније каква је Техногама, за нашу општину. Како је рекао, од великог значаја је њихов циљ да инвестирају даље у нашу општину, али и став да су Шимановци сада њихов дом.

„Са оваквим ставом, овако младим, амбициозним и пре свега људима који воле своју земљу наша привреда има велики потенцијал. Такође, веома ми је драго да се Техногама прикључила многобројним компанијама из Шимановаца које својим друштвено одговорним понашањем помажу локалну заједницу“ – рекао је први човек пећиначке општине.

На око један хектар површине налази се 1000 квадрата савремено опремљеног објекта, који чине канцеларијски и изложбени простор, тренинг центар, сервисни центар, простор за тестирање опреме и магацински простор. Компанија Техногама тренутно запошљава 18 радника, а у плану је проширење, јер како каже директор Јанев имају потенцијала, знања, идеја и потреба.

Током разговора са председником Трбовићем и обиласка компаније, Предраг Јанев истакао је и значај сталне едукације и размене знања, јер како каже заједнички је циљ напредовање и усавршавање.

„Јако нам је важно да се константно едукујемо, тако да веома често посећујемо разне едукације код наших партнера произвођача опреме, а затим то знање преносимо путем семинара на наше партнере односно дистрибутере у Србији. На тај начин им пружамо знање и техничку подршку, како би могли радити локално“ – изјавио је Јанев и додао да се компанија веома успешно последњих година развија и у региону.

Календар

Кликните на означено поље за детаље