Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Utorak, 21. Septembar 2021.

U vanrednoj akciji DDK prikupljeno 35 jedinica krvi

Povratak

U vanrednoj akciji DDK prikupljeno 35 jedinica krvi
U vanrednoj akciji DDK prikupljeno 35 jedinica krvi

Crveni krst Pećinci organizovao je 17. septembra u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine vanrednu akciju dobrovoljnog davanja krvi u fabrici obuće „AKU Srb“ u Šimanovcima i „Pink company“ studio u Šimanovcima.

Uz poštovanje svih epidemioloških mera tokom vanredne akcije prikupljeno je ukupno 35 jedinica krvi. Kako nam je rekla Gordana Konjević sekretar pećinačkog CK, odziv dobrovoljnih davalaca u kompaniji AKU, na čelu sa direktorom je bio odličan – od ukupno 34 prijavljenih za akciju, 27 je dalo krv, a 7 je odbijeno iz medicinskih razloga. U studiju Pink kompanije, odziv je bio nešto slabiji – od ukupno 9 davalaca, 8 je dalo krv.

„Vanredne akcije DDK u ovom periodu su veoma značajne jer nam je vreme pandemije donelo mnogo problema u svim sferama života, a posebno u zdravstvenom sistemu. Broj davalaca krvi dodatno je opao, a povećana je tražnja za komponentama krvi. Crveni krst Pećinci izražava veliku zahvalnost kompanijama „AKU Srb“ doo Šimanovci i direktoru Milošu Bjelanoviću i kompaniji Pink i PR Maši Vujović, jer su svojim primerom pokazali da imaju razvijenu visoku svest o društvenoj odgovornosti i humanosti i nadamo se da će ovakvih, pozitivnih primera biti još među mnogobrojnim kompanijama koje posluju na teritoriji naše opštine. Među društveno odgovornim kompanijama su i „Peri oplate“ iz Šimanovaca, koji uspešno organizuju već nekoliko vanrednih akcija i uvek imaju odličan odziv među svojim zaposlenima“ – rekla je Konjević.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje