Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Ponedeljak, 6. Novembar 2023.

Muzikom do jednakosti

Povratak

Muzikom do jednakosti
Muzikom do jednakosti

Povodom otvaranja nove školske biblioteke u Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Nikincima, ova ustanova je zajedno sa Osnovnom muzičkom školom „Teodor Toša Andrejević“ odeljenje u Pećincima, 28. oktobra, organizovala koncert.

Po rečima nastavnice u pećinačkom odeljenju OMŠ Branislave Trifunović ceo muzički deo programa organizovan je u sklopu projekta muzičke škole pod nazivom “Muzikom do jednakosti - umetnička muzika kao instrument inkluzije”.

“Ovim projektom, koji finansira Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice Vojvodine već treću godinu za redom, muzička škola nastoji da ukine barijere koje se mogu pronaći u društvu, kako u socijalnom tako i u geografskom kontekstu. Realizacijom ovog koncerta, odnosno njegovim smeštanjem u malu seosku sredinu poput sela Nikinci, doprinelo se decentralizaciji kulture i umetnosti iz većih centara, kao i u širenju dostupnosti umetničkih programa” – rekla je Trifunović.

Učenici koji su kreirali muzički program zajedno sa svojim nastavnicima Ivanom Ohmut, Srđanom Petrovićem, Nikolom Pantelićem i Branislavom Trifunović su: Nika Zec, Dunja Banda, Višnja Simić, Aleksa Memedović i Veljko Plavšić (iz Pećinaca), Jovan Micić (iz Obreža), Vida Nešić (iz Šimanovaca) i Dunja Maksimović (iz Popinaca).

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje