Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Sedište Turističkog info-centra

Etno kuća u Kupinovu

Najstarija očuvana stambena zgrada u selu je kuća porodice Putnik, sada Etno-kuća. Građena je krajem 18. veka i u potpunosti je očuvala prvobitni izgled. Okućnica je organizovana kao tradicionalno seosko domaćinstvo sa početka 19. veka koje uz kuću sadrži i prateće zgrade: vajat i štalu, ambar, hlebnu peć, ili „furunu“ i zidani bunar sa drvenom kapom.

pročitajte više
Donji Tovarnik

Svinjarska koleba

U dvorištu Lovačkog doma u Donjem Tovarniku napravljena je replika tradicionalne svinjarske kolibe kao podsećanje na nekadašnji način života stočara iz Donjeg - svinjskog Srema. Turisti imaju priliku da se ogreju kraj otvorenog ognjišta, da gledaju kako se sprema sremski svinjarski paprikaš, da sami peku slaninicu na štapu, uživaju u ukusu krompira u ljusci prelivenog droždinom, da probaju tradicionalne specijalitete od divljači. Ugođaj u ovoj plamenom vatre oplemenjenoj kolibi upotpunjuju priče iskusnih lokalnih lovaca.

pročitajte više
Predeo gde priroda grli istoriju

Obedska bara

Specijalni rezervat prirode Obedska bara je u svetu čuveno močvarno područje, koje je kroz svoju dugu istoriju predstavljalo pravo utočište za živi svet, ali i za mnogobrojne istraživače. Nalazi se u opštini Pećinci.

pročitajte više
Predeo gde priroda grli istoriju

Crkva Majke Angeline (Manastir Obed)

Nalazi se na malom uzvišenju unutar potkovice Obedske bare. O ktitoru manastira Obed, kao i o preciznom vremenu njegovog nastanka, prepleću se legende i istorijske činjenice. Tako je u narodu ovog kraja ukorenjeno verovanje da je ovu drvenu crkvu podigla despotica Angelina Branković od drvene građe broda kojim je sa sinovima i moštima svog supruga despota Stefana doplovila do Kupinika 1486. godine, u znak zahvalnosti Bogu što je srećno doputovala.

pročitajte više
Opština Pećinci

Lider u privlačenju investicija

Naš cilj je da nastavimo u istom smeru, unapredimo postojeći nivo usluga, infrastrukturu i kreiramo što povoljniji lokalni privredni ambijent u cilju povećanja broja privrednih subjekata koji posluju na teritoriji naše opštine. Pozivamo Vas. Dođite, investirajte u opštinu Pećinci. Podelite uspeh sa uspešnima!

pročitajte više

Servisi

Vreme
12ºC Mostly Clear
Anketa

Da li vam se svidja novi sajt?

GLASAJ

Rezultati ankete

Aktuelno

„Podrška, ne perfekcija“ Sreda, 22. Mart 2017.

„Podrška, ne perfekcija“

Predškolska ustanova „Vlada Obradović Kameni“ iz Pećinaca realizovaće sa Fondacijom Novak Đoković program podrške roditeljima pod nazivom „Podrška, ne perfekcija“. Program je predviđen za roditelje/staratelje i druge značajne učesnike u odgajanju dece uzrasta do 6 godina. Tokom interaktivnih i dinamičnih radionica programa „Podrška, ne perfekcija“, učesnici će biti u

Najuspešnija ekipa iz Inđije Sreda, 22. Mart 2017.

Najuspešnija ekipa iz Inđije

Turnir za odbojkaške sladokusce Utorak, 21. Mart 2017.

Turnir za odbojkaške sladokusce

„Na mlečnom putu“ u KC Pećinci Utorak, 21. Mart 2017.

„Na mlečnom putu“ u KC Pećinci

Sutra bez struje Kupinovo i Prhovo Ponedeljak, 20. Mart 2017.

Sutra bez struje Kupinovo i Prhovo

Praznik košarke u Donjem Tovarniku Ponedeljak, 20. Mart 2017.

Praznik košarke u Donjem Tovarniku

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje