Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Donji Tovarnik

Svinjarska koleba

U dvorištu Lovačkog doma u Donjem Tovarniku napravljena je replika tradicionalne svinjarske kolibe kao podsećanje na nekadašnji način života stočara iz Donjeg - svinjskog Srema. Turisti imaju priliku da se ogreju kraj otvorenog ognjišta, da gledaju kako se sprema sremski svinjarski paprikaš, da sami peku slaninicu na štapu, uživaju u ukusu krompira u ljusci prelivenog droždinom, da probaju tradicionalne specijalitete od divljači. Ugođaj u ovoj plamenom vatre oplemenjenoj kolibi upotpunjuju priče iskusnih lokalnih lovaca.

pročitajte više
Opština Pećinci

Lider u privlačenju investicija

Naš cilj je da nastavimo u istom smeru, unapredimo postojeći nivo usluga, infrastrukturu i kreiramo što povoljniji lokalni privredni ambijent u cilju povećanja broja privrednih subjekata koji posluju na teritoriji naše opštine. Pozivamo Vas. Dođite, investirajte u opštinu Pećinci. Podelite uspeh sa uspešnima!

pročitajte više
Predeo gde priroda grli istoriju

Crkva Majke Angeline (Manastir Obed)

Nalazi se na malom uzvišenju unutar potkovice Obedske bare. O ktitoru manastira Obed, kao i o preciznom vremenu njegovog nastanka, prepleću se legende i istorijske činjenice. Tako je u narodu ovog kraja ukorenjeno verovanje da je ovu drvenu crkvu podigla despotica Angelina Branković od drvene građe broda kojim je sa sinovima i moštima svog supruga despota Stefana doplovila do Kupinika 1486. godine, u znak zahvalnosti Bogu što je srećno doputovala.

pročitajte više
Predeo gde priroda grli istoriju

Obedska bara

Specijalni rezervat prirode Obedska bara je u svetu čuveno močvarno područje, koje je kroz svoju dugu istoriju predstavljalo pravo utočište za živi svet, ali i za mnogobrojne istraživače. Nalazi se u opštini Pećinci.

pročitajte više
Sedište Turističke organizacije opštine Pećinci

Etno kuća u Kupinovu

Najstarija očuvana stambena zgrada u selu je kuća porodice Putnik, sada Etno-kuća. Građena je krajem 18. veka i u potpunosti je očuvala prvobitni izgled. Okućnica je organizovana kao tradicionalno seosko domaćinstvo sa početka 19. veka koje uz kuću sadrži i prateće zgrade: vajat i štalu, ambar, hlebnu peć, ili „furunu“ i zidani bunar sa drvenom kapom.

pročitajte više

Servisi

Vreme
28ºC Mostly Sunny
Anketa

Da li vam se sviđa novi sajt?

GLASAJ

Rezultati ankete

Aktuelno

Veterani Hajduka gostuju Sinđeliću Sreda, 19. Septembar 2018.

Veterani Hajduka gostuju Sinđeliću

Utakmicom između Sinđelića iz Beograda i šimanovačkog Hajduka, koja se igra u Beogradu 20. septembra, od 17.30 časova, i PKB (Padinska Skela) – Železnik biće kompletirano peto kolo Treće Lige veterana. Rezultati do sada odigranih utakmica 5. kola: TEK Sloga (Veliki Crljani) – Budućnost (Dobanovci)

Pokloni za najmlađe Dečane Sreda, 12. Septembar 2018.

Pokloni za najmlađe Dečane

TEK Sloga sutra u Šimanovcima Sreda, 12. Septembar 2018.

TEK Sloga sutra u Šimanovcima

Mali rukometaši počeli sa treninzima Sreda, 12. Septembar 2018.

Mali rukometaši počeli sa treninzima

Književno veče u KC Pećinci Utorak, 11. Septembar 2018.

Književno veče u KC Pećinci

Nerešeno u Ugrinovcima Utorak, 11. Septembar 2018.

Nerešeno u Ugrinovcima

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje