Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Ponedeljak, 21. Mart 2022.

Zajedničkim snagama do novog vrtića

Povratak

"Ono što je najvažnije, to je da deca imaju odlične uslove za boravak, a vaspitači odlične uslove za rad. Pred nama je još mnogo posla i nećemo prestati sa ulaganjima u objekte vrtića dok sva deca u našoj opštini ne budu imala jednako dobre uslove“ – poručio je Đokić.

Zajedničkim snagama do novog vrtića
Zajedničkim snagama do novog vrtića

Danas su polaznici Predškolske ustanove „Vlada Obradović Kameni“ iz područnog odeljenja u Ogaru prvi put ušli u nove prostorije vrtića. Početku rada novog vrtića prisustvovalo je i opštinsko rukovodstvo na čelu sa predsednikom opštine Pećinci Sinišom Đokićem, koji je tom prilikom naglasio da je novi vrtić rezultat uspešne saradnje lokalne samouprave i privrednika i roditelja iz Ogara, i zahvalio se svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta.

„Prostor za novi vrtić je dobijen rekonstrukcijom starog školskog stana koji se već decenijama ne koristi i koji je u potpunosti oronuo. Preduzeće „Dura stil“ (Dura Steel) je doniralo materijal i izvelo radove u vrednosti milion dinara, Zanatska radnja „Cane“ je donirala PVC stolariju u vrednosti oko 200.000 dinara, dok je Opština finansirala nabavku sanitarija i radove na uvođenju vode, struje i rasvete sa preko 500.000 dinara. Ono što je najvažnije, to je da deca imaju odlične uslove za boravak, a vaspitači odlične uslove za rad. Samo u poslednje dve godine nove vrtiće su dobila i deca u Kupinovu, Karlovčiću i uskoro u Šimanovcima, a nekoliko vrtića je renovirano. Pred nama je još mnogo posla i nećemo prestati sa ulaganjima u objekte vrtića dok sva deca u našoj opštini ne budu imala jednako dobre uslove“ – poručio je Đokić.

Deca i roditelji su bili izuzetno zadovoljni uslovima u novom vrtiću. Malom Mihajlu Miličeviću se najviše sviđa to što su prostorije velike i što ima puno novih igračaka, a omiljena igračka mu je, kako nam je rekao, kinetički pesak. Njegovom drugu Viktoru Obradoviću se najviše sviđa što je sve „lepo i čisto“ i što ima veći prostor za igru.

Viktorova Majka Ružica je srećna što su deca konačno dobila svoj prostor, sa odvojenim kupatilom.

„Ovo je veoma značajno, jer je prostor u kojem su bili bio mali i skučen. Novi prostor je baš prilagođen njima i biće im velika olakšica u obavljanju aktivnosti“ – rekla je Ružica Obradović.

Jedan od donatora, vlasnik preduzeća Dura stil Ranko Vuković, kaže da je ideja o pretvaranju oronulog i neiskorišćenog prostora u novi vrtić potekla iz razgovora koji je imao sa predsednikom opštine.

„Tada smo se dogovorili da zajednički obezbedimo da deca iz Ogara dobiju svoj kutak u kojem mogu da borave i u kojem imaju šta da vide i nauče. Danas smo svi zajedno dostigli taj cilj“ – kaže Vuković čiji sin Aleksandar već pohađa vrtić, a uskoro treba da se upiše i kćerka Katarina.

Anita Volčevski, direktorka predškolske ustanove „Vlada Obradović Kameni“ Pećinci u čijem sastavu radi i područno odeljenje u Ogaru, ističe da je rekonstrukcijom dobijeno 100 kvadratnih metara potpuno novog prostora, sa četiri prostorije i potpuno odvojenim novim sanitarnim čvorom, a lokalna samouprava je finansirala i kupovinu novog nameštaja i dela novih igračaka.

„Trenutno ovde imamo upisano 21 dete uzrasta od tri godine do predškolskog programa i jako nam je važno da obuhvatimo svu decu. Novi prostor nam je značajan i zbog toga što nam pruža uslove za rad po novom programu sa čijom smo implementacijom počeli u septembru ove godine“ – izjavila je Volčevski.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje