Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Sreda, 7. Decembar 2022.

Veče romske muzike 15. decembra

Povratak

Veče romske muzike 15. decembra
Veče romske muzike 15. decembra

Završni koncert u okviru 5. Sajma kulture mladih na selu, koji organizuje Kulturni centar „Pećinci“ pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Opštine Pećinci, biće u znaku romske muzike.

Celovečernji koncert instrumentalne romske muzike održaće se u četvrtak 15. decembra u sali pećinačkog Kulturnog centra sa početkom u 20.00 časova, a ulaz na koncert za sve posetioce biće slobodan. Na koncertu će nastupiti dvadesešestogodišnji violinista Aleksandar Bunčić iz Pećinaca sa prijateljima - Aleksandrom Acom Dimitrijevićem (harmonika), Bojanom Stanojevićem (bas kontra) i Nenadom Jovanovićem Mocartom (klavijatura), dok je specijalni gost večeri violinista Dušan Mulić.

„Sajam kulture mladih na selu“ je kulturno-umetnička i obrazovna manifestacija nastala je u godini kada se obeležavalo četiri decenije postojanja i rada najveće ustanove kulture u opštini Pećinci. Ove godine publika je tokom jeseni imala prilike da uživa u književnoj večeri, pozorišnoj predstavi i koncertu duhovne, sremačke i etno muzike, a kao kruna projekta je veče posvećeno romskoj muzici.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje