Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Utorak, 19. Oktobar 2021.

Sutra i u petak koncerti u Rumi i Pećincima

Povratak

Sutra i u petak koncerti u Rumi i Pećincima
Sutra i u petak koncerti u Rumi i Pećincima

Kulturni centar Pećinci u saradnji sa Osnovnom muzičkom školom „Teodor Toša Andrejević”, kao i u saradnji sa drugim kulturnim i društvenim institucijama u opštinama Pećinci i Ruma, organizuje koncerte namenjene deci i mladima sa smetnjama u razvoju, kao osobama iz društveno osetljivih grupa.

Prvi koncert „Zvuci jednakih”, biće održan u sredu, 20. oktobra, u Kulturnom centru Ruma, sa početkom u 12.00 časova, a organizuje Kulturni centar Pećinci u okviru projekta „Zajedno u ritmu na selu - klasična muzika u crtanom filmu”. Projekat je podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama. Koncert je namenjen deci i mladima sa posebnim potrebama, sa teritorija opština Pećinci i Ruma.

Drugi koncert u okviru istog projekta, biće održan u Kulturnom centru Pećinci u petak, 22. oktobra sa početkom u 17.00 časova.

Na koncertu ce biti izvođene popularne melodije iz Diznijevih animiranih filmova, zajedno sa primerima klasične muzike koji su korišćeni u crtanim filmovima. Koncert je namenjen svoj deci sa prostora opštine Pećinci, a posebno onima koji su upoznati sa tematikom projekta kroz 13 muzičko-edukativnih radionica održanih u skoro svim selima opštine Pećinci.

Istog dana, Kulturni centar Pećinci učestvuje i u projektu OMŠ „Teodor Toša Andrejević” pod nazivom „Bez granica - muzika kao instrument inkluzije”, koji je podrzao Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine. Koncert počinje u 18.00 časova, a pećinačkoj publici će se predstaviti učenici i nastavnici OMŠ “Teodor Toša Andrejević”, sa drugačijim repertoarom: od klasičnih primera, preko popularnih melodija, narodnih pesama, igara, solo pesama i horske muzike.

Ovaj repertoar je namenjen posebno deci sa posebnim potrebama sa prostora opštine Pećinci, sa ciljem ukazivanja na činjenicu da muzika, posebno klasična muzika, ne poznaje granice niti barijere i da svi bez razlike mogu učestvovati u njenom izvođenju i slušanju.

Koncerti su otvoreni za sve posetioce i zainteresovane, a ulaz je besplatan.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje