Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Ponedeljak, 30. Mart 2020.

Radno vreme prodavnica vikendom do 14.30 časova

Povratak

Radno vreme prodavnica vikendom do 14.30 časova
Radno vreme prodavnica vikendom do 14.30 časova

Na osnovu odluke Vlade Republike Srbije, Štab za vanredne situacije opštine Pećinci na današnjoj sednici naložio je Javnom komunalnom preduzeću “Sava” da do daljnjeg zatvori pijace u Pećincima i Šimanovcima. Zbog zabrane kretanja subotom i nedeljom od 15.00 časova, doneta je i odluka o promeni radnog vremena prodavnica robe široke potrošnje i prehrambenih proizvoda vikendom koje je ograničeno do 14.30 časova, dok je radnim danima radno vreme prodavnica i dalje ograničeno do 16.30 časova.

Štab je, takođe, naložio Javnom komunalnom preduzeću “Vodovod i kanalizacija” da nabavi mobilne cisterne zapremine po 1000 litara za dezinfekciono sredstvo natrijum hipohlorit, koji služi za dezinfekciju spoljašnjih prostora. Cisterne će biti postavljene u svih 15 naselja pećinačke opštine, a dezinfekcioni rastvor biće razblažen i dostupan građanima za dekontaminaciju spoljašnjih površina i podova kao što su stepeništa i ulazi, dok se nikako ne sme koristiti za ličnu dekontaminaciju.

Sa današnjeg Štaba još jednom je građanima upućen apel da tokom policijskog časa ne parkiraju vozila pored puta, jer tako ometaju prolaz cisterne za dezinfekciju, što posebno dolazi do izražaja u sporednim ulicama koje su uže, i u kojima je ponekad zbog nepropisno parkiranih automobila nemoguće proći cisternom i obaviti neophodnu dezinfekciju.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje