Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Sreda, 15. April 2020.

Potvrđeno 7 slučajeva infekcije korona virusom

Povratak

Potvrđeno 7 slučajeva infekcije korona virusom
Potvrđeno 7 slučajeva infekcije korona virusom

Zaključno sa današnjim danom na teritoriji pećinačke opštine potvrđeno je 7 slučajeva infekcije virusom Covid-19, saopštio je Štab za vanredne situacije opštine Pećinci.

Štab je građanima pećinačke opštine uputio upozorenje da je u ovom trenutku, više nego i u jednom drugom od početka vanrednog stanja, ključno da svaki pojedinac u našoj opštini pokaže odgovornost i da najstriktnije moguće poštuje sve propisane mere na suzbijanju širenja korona virusa, kako bismo sprečili da zaraza uzme maha u našoj lokalnoj zajednici.

Od posebnog značaja je poštovanje mera izolacije i zabrane kretanja tokom predstojećih uskršnjih praznika, jer je to jedini način da od zaraze zaštitimo sebe i svoje bližnje, poručuju iz Štaba za vanredne situacije. 

Sve mere dezinfekcije ulica u naseljima tokom policijskog časa, kao i dezinfekcije javnih površina i prostora oko ambulanti, pošta, prodavnica i javnih ustanova, a posebno prostora oko pećinačkog Doma zdravlja i Ambulante za respiratorne infekcije nastavljaju se i u narednom periodu. U Pećincima i Šimanovcima redovno se dezinfikuju i ulazi i stepeništa u stambenim zgradama. Takođe, rezervoari sa dezinfekcionim sredstom natrijum hipohlorit u svim naseljima redovno se dopunjavaju i građani iz ovih rezervoara mogu u bilo kom trenutku da se snabdevaju dezinfekcionim sredstvom.

Snabdevanje dezinfekcionim sredstvom teče bez zastoja, a Štab za vanredne situacije opštine Pećinci u ovom trenutku raspolaže natrijum hipohloritom dovoljnim za naredne dve nedelje.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje