Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Četvrtak, 26. Mart 2020.

Pojačana dezinfekcija javnih površina u naseljima

Povratak

Pojačana dezinfekcija javnih površina u naseljima
Pojačana dezinfekcija javnih površina u naseljima

Štab za vanredne situacije opštine Pećinci doneo je odluku o izmeni radnog vremena pijace u Pećincima, koja će još u subotu, 28. marta, raditi od 8.00 do 12.00 časova, dok će od naredne nedelje raditi utorkom i četvrtkom od 8.00 do 12.00 časova. Pijaca u Šimanovcima i dalje će raditi samo subotom od 8.00 do 12.00 časova, uz poštovanje svih ranije donetih mera na suzbijanju pojave i širenja korona virusa, kao i uz obavezu JKP „Sava“ da pijačni prostor i tezge dezinfikuje pre početka i nakon završetka rada pijace.

Doneta je i odluka da se vrši pojačana dezinfekcija javnih površina u svih 15 naselja pećinačke opštine, a u skladu sa tom odlukom, JKP „Sava“ je naloženo da formira poseban tim koji će svakodnevno vršiti dezinfekciju prostora oko ambulanti, prodavnica i javnih ustanova u centrima svih naselja.

Epidemiološka situacija u opštini Pećinci ocenjena je kao stabilna. Na teritoriji Srema do danas su registrovana tri slučaja infekcije korona virusom, dok u našoj opštini još uvek nema potvrđenih slučajeva infekcije virusom COVID-19.

Prema izveštaju JKP „Vodovod i kanalizacija“ vodosnabdevanje je redovno u svim naseljima, redovno se vrši ispiranje vodovodnih mreža i hlorisanje vode, a u ovom trenutku na zalihama ima dovoljno hlora za narednih nekoliko meseci.

Na Štabu je doneta i odluka o otvaranju namenskog računa za uplatu donacija za borbu protiv virusa COVID-19. Kompanijama i preduzećima sa teritorije pećinačke opštine biće upućen dopis sa molbom da, u skladu sa mogućnostima, doprinesu suzbijanju pojave i širenja korona virusa u našoj opštini uplatom sredstava na namenski račun, kojim će maksimalno transparentno raspolagati Štab za vanredne situacije.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje