Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Ponedeljak, 28. Mart 2022.

Opština pomaže decu sa posebnim potrebama

Povratak

Opština pomaže decu sa posebnim potrebama
Opština pomaže decu sa posebnim potrebama

Opštinsko veće Opštine Pećinci donelo je odluku o novoj meri podrške porodicama sa decom sa posebnim potrebama, invaliditetom i težim oboljenjima.

Kako nam je rekao predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić, u pitanju je jednokratni novčani dodatak u iznosu od 50 hiljada dinara.

„Ovo je još jedna mera kojom pećinačka lokalna samouprava nastoji da pomogne svim porodicama sa teritorije naše opštine, kojima je pomoć potrebna. U tu kategoriju svakako spadaju porodice sa decom sa posebnim potrebama, nekom vrstom invaliditeta ili težim oboljenjem, jer takva deca iziskuju posebnu negu i pažnju, a lečenje dodatnim troškovima opterećuje kućni budžet“ – izjavio je predsednik Đokić, i dodao da je procedura za podnošenje zahteva pojednostavljena, kao i da se zahtev podnosi Opštinskoj upravi Opštine Pećinci, Odeljenju za društvenu delatnost.

Uz odgovarajuću medicinsku dokumentaciju roditeljima je neophodna i očitana ili fotokopirana lična karta, prijava prebivališta za dete, kao i izvod iz matične knjige rođenih za dete, a više informacija o samoj proceduri podnošenja zahteva roditelji mogu dobiti na šalteru Dečje zaštite u Opštinskom uslužnom centru. Kontakt osoba je Ljiljana Jeremić, telefon 022/400-705.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje