Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Petak, 3. Novembar 2023.

Novi košarkaški teren za pećinačke učenike (Video)

Povratak

Predsednik Đokić je najavio da uskoro počinje obnova svih školskih terena za male sportove kojima je obnova potrebna, kao i postavljanje novih dečjih igrališta u svim naseljima pećinačke opštine.

Novi košarkaški teren za pećinačke učenike (Video)
Novi košarkaški teren za pećinačke učenike (Video)

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta posetio je 2. novembra opštinu Pećinci, gde se sastao sa predsednikom opštine Sinišom Đokićem, sa kojim je nakon sastanka obišao obnovljen košarkaški teren Osnovne škole „Slobodan Bajić Paja“ u Pećincima, za čiju rekonstrukciju je Pokrajinska vlada izdovojila 3,1 milion dinara.

„Izuzetno smo zadovoljni onim što vidimo. Moram da pohvalim predsednika opštine Pećinci na izuzetnoj saradnji. U narednom periodu ćemo sigurno nastaviti sa ulaganjima. To neka bude jedno od mojih obećanja da ćemo u narednom periodu rekonstruisati još jedan teren - fudbalski teren za koji ćemo izdvojiti sredstva u narednoj godini, tako da nastavljamo i u narednom periodu da ulažemo u sport i sportsku infrastrukturu“ – rekao je pokrajinski sekretar Dane Basta.

Predsednik Đokić je istakao da je opštinsko rukovodstvo sebi kao jedan od prioriteta postavilo školstvo i sport.

„Ovde spajamo i jedno i drugo, i sport i školu. U ovoj školi vidite jedan predivan teren. Moram da se zahvalim Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu koji nam je ovaj teren uradio. Teren koji okuplja mnogo više dece nego do sada. Nadamo se da će u budućnosti toga biti više i da ćemo mi kao opština, zajedno sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i Pokrajinskom vladom, učiniti našu opštinu mnogo bezbednijom što se tiče sportskih i školskih terena i da ćemo u budućnosti praviti još ovakvih terena“ – izjavio je predsednik Đokić.

U okviru rekonstrukcije terena u Pećincima postavljena je nova multifunkcionalna sportska podloga, a stari koševi su zamenjeni novom konstrukcijom sa tablama od pleksiglasa.

„Ovo je izuzetno značajna investicija za našu školu. Teren ne samo da koristi 430 naših đaka, već i učenici srednje škole u suprotnoj smeni, kojih ima preko 200, a sva naša deca, i iz Pećinaca i iz okolnih mesta, vrlo rado dolaze posle nastave na treninge košarke i na rekreativno bavljenje košarkom, tako da je za njihov fizički i mentalni razvoj od izuzetnog značaja postavljanje ove podloge“ – ocenila je Milijana Srdić, direktorka pećinačke osnovne škole.

Predsednik Đokić je najavio i da uskoro počinje obnova svih školskih terena za male sportove kojima je obnova potrebna, kao i postavljanje novih dečjih igrališta u svim naseljima pećinačke opštine.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje