Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Subota, 26. Jun 2021.

Izložba „Sve moje gitare“ otvorena do 2. jula

Povratak

Izložba „Sve moje gitare“ otvorena do 2. jula
Izložba „Sve moje gitare“ otvorena do 2. jula

U pećinačkom Kulturnom centru svečano je,u petak 25. juna,otvorena izložba akustičnih i klasičnih gitara pod nazivom „Sve moje gitare“ čiji je autor Vladan Vuković iz Obreža. U okviru postavke izloženo je oko trideset primeraka ovog instrumenta,koje zainteresovani mogu pogledati i kupiti tokom narednih sedam dana.

Organizator ove izložbe je Kulturni centar u kojem se po prvi put održava ovakav tip izložbe, istakao je prilikom otvaranja direktor ustanove Jovan Devrnja.

„S obzirom da je Kulturni centar centralna ustanova kulture u našoj opštini, naša vrata otvorena su i za ovakvu vrstu izložbi. Trudimo se da publici omogućimo interesantne sadržaje, te smo rado uspostavili saradnju sa autorom same izložbe,koji je pećinačkoj publici poznat kao prosvetni radnik koji gaji veliku lјubav prema muzici“ – kaže Devrnja.

Profesor fizičkog vaspitanja u penziji Vladan Vuković decenijama je prikuplјao akustične i klasične gitare.

„Čast mi je što sam dobio priliku da sve ove primerke izložim u Kulturnom centru. Pozivam sve zainteresovane da tokom nedelјe pogledaju postavku i siguran sam da će se roditi lјubav prema muzici i interesovanje za gitaru. Biću srećan ako jedno dete nakon ove izložbe počne da svira gitaru“ – istakao je Vuković

Otvaranje su umećem na gitari upotpunili autorovi dugogodišnji prijatelјi, muzičari Igor Sadrija i Vladimir Damjanović iz Rume. Izložba je prodajnog karaktera i otvorena je od 25. juna do 2. jula,svakog dana od 10 do 17 časova u holu Kulturnog centra.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje