Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Petak, 3. Novembar 2023.

I ovog vikenda preventivni pregledi u pećinačkom Domu zdravlja

Povratak

I ovog vikenda preventivni pregledi u pećinačkom Domu zdravlja
I ovog vikenda preventivni pregledi u pećinačkom Domu zdravlja

Dom zdravlja “Dr Dragan Funduk” Pećinci je jedna od 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije u kojima će u subotu i nedelju, 4. i 5. novembra, biti realizovana akcija preventivnih pregleda, na kojima će građani moći da urade kardiološke preglede, odnosno EKG, merenje krvnog pritiska i određivanje nivoa glukoze, triglicerida i holesterola u krvi.

Pregledi će biti obavljani u Službi opšte medicine, u periodu od 8.00 do 16.00 časova oba dana, a zakazivanje nije potrebno, uz napomenu da se pacijenti koji žele analizu krvi moraju javiti u laboratoriju u periodu od 8.00 do 10.00 časova i da ne bi trebalo pre toga da doručkuju.

Bolesti srca i krvnih sudova vodeći su uzrok obolevanja i umiranja u Srbiji i u svetu. U većini slučajeva kardiološke bolesti izazvane su faktorima rizika koji se mogu kontrolisati ili lečiti – visok krvni pritisak, gojaznost, pušenje, nedovoljna fizička aktivnost.

Država Srbija ovakvim akcijama želi da ukaže na značaj prevencije i da preventivne preglede učini pristupačnijim građanima. Tokom oktobra u pećinačkom Domu zdravlja u okviru akcija preventivnih pregleda rađeni su ultrazvuk dojke, PSA test i pregledi štitaste žlezde.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje