Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Četvrtak, 2. Septembar 2021.

Ašanja igrala za Kosmet

Povratak

Ašanja igrala za Kosmet
Ašanja igrala za Kosmet

Proteklog vikenda u Ašanji je održana treća humanitarna akcija „Igraj za Kosmet“, tokom koje se veliki broj meštana i učesnika iz okolnih naselja takmičio u stonom fudbalu i pikadu. Od sredstava prikupljenih od upisnina i kotizacija za takmičenje, kao i od dobrovoljnih priloga sakupljeno je ukupno 105 hiljada dinara, koji će, po rečima organizatora, biti uplaćeni u dobrotvorne svrhe.

Savet mesne zajednice Ašanja svesrdno je podržao ovu akciju, a predsedniku Saveta Milanu Balabanu, uručena je Zahvalnica za humanost i dobro delo iskazano prema socijalno-ugroženim porodicama, institucijama i crkvi na Kosovu i Metohiji.

Kako nam je rekao domaćin i organizator Marjan Popović iz Ašanje osnovni cilj humanitarne akcije je da se materijalno i moralno podrži srpski narod, naše svetinje na Kosovu i Metohiji, ali i narodne kuhinje.

„Humanitarna organizacija „Svi za Kosmet“ počela je sa radom 2008. godine. Organizacija je nastala kao nezavisna asocijacija studenata. Sa ljudima iz organizacije „Svi sa Kosmet“ upoznali smo se pre nekoliko godina na sportskim priredbama i od tada redovno učestvujemo u njihovim akcijama. Već treću godinu zaredom, u Ašanji organizujemo turnire u stonom fudbalu i pikadu, gde se prikupljenja novčana sredstva preusmeravaju u dobrotvorne svrhe. Sve naše akcije su transparentne i pod blagoslovom“ – rekao je Popović.

Pored takmičenja i dobrog druženja, za sve učesnike humanitarne akcije Mesna zajednica Ašanja pripremila je tradicionalni lovački paprikaš.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje