Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Utorak, 7. April 2020.

2.264 paketa za penzionere sa najnižim primanjima

Povratak

2.264 paketa za penzionere sa najnižim primanjima
2.264 paketa za penzionere sa najnižim primanjima

U opštini Pećinci juče je počela podela paketa penzionerima sa primanjima nižim od 30.000 dinara. Volonteri dostavljaju pakete na kućne adrese penzionera. Opština Pećinci obezbedila je iz budžeta ukupno 2.264 paketa, koji sadrže osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu i dezinfekciju, a prema najavama, do petka će biti završena podela paketa u svih 15 naselja pećinačke opštine.

„Ovim paketima lokalna samouprava želi da pomogne našim najstarijim sugrađanima u situaciji kada većina njih ima zabranu kretanja i otežano im je snabdevanje namirnicama. Ujedno želimo da im poručimo da nisu sami i da mogu da računaju na pećinačku lokalnu samoupravu i na Štab za vanredne situacije. Našim najstarijim sugrađanima svakodnevno je na raspolaganju i kol centar koji mogu da pozovu i naši volonteri će im na kućnu adresu dostaviti namirnice i lekove, tako da nemaju nikakve potrebe da izlaze i da se izlažu riziku od zaraze. Solidarnost je u ovom trenutku izuzetno važna, jer samo zajedničkim radom, solidarnošću i odgovornim ponašanjem možemo pobediti ovo zlo koje se nadvilo nad celom planetom, pa i nad Srbijom i nad opštinom Pećinci“ – izjavio je predsednik Privremenog organa opštine Pećinci i komandant Štaba za vanredne situacije mr Željko Trbović.

Juče je podela paketa vršena u Subotištu, Brestaču, Donjem Tovarniku, Ogaru i Obrežu, a kako nam je rekla sedamdesetogodišnja penzionerka iz Ogara Nevenka Štetić, pomoć joj u ovoj situaciji puno znači.

„Hvala državi i opštini što brinu o nama starima. I hvala i ovoj deci (volonterima) što nas služe. Samo pozovemo i sve što nam treba donesu nam kući. Svaka im čast“ - kaže Nevenka Štetić i dodaje da zabranu kretanja poštuje, jer poštuje i sebe i druge.

Po rečima predsednika Saveta Mesne zajednice Ogar Milana Aleksića, koji i sam kao volonter učestvuje u podeli, u Ogaru će biti podeljeno 119 paketa penzionerima sa najnižim primanjima.

„Imamo dve ekipe volontera i verujem da ćemo sve pakete uručiti penzionerima u Ogaru već tokom današnjeg dana, a prilikom podele primenjujemo sve propisane mere na sprečavanju širenja infekcije“ – rekao je Aleksić.

Prema planu podele, paketi će danas biti distribuirani u Ašanju i Kupinovo, dok će do petka paketi stići do svih penzionera sa najnižim primanjima u pećinačkoj opštini.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje