Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Utorak, 21. Mart 2023.

140 miliona za rekonstrukciju ulica u opštini Pećinci

Povratak

140 miliona za rekonstrukciju ulica u opštini Pećinci
140 miliona za rekonstrukciju ulica u opštini Pećinci

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas u Novom Sadu ugovore predstavnicima 36 lokalnih samouprava iz AP Vojvodine, za sufinansiranje i finansiranje 47 projekata, od toga 37 novih projekata i nastavak finansiranja deset projekata koji su planirani kao višegodišnji.

U ime opštine Pećinci ugovor vredan 100 miliona dinara potpisao je predsednik opštine Siniša Đokić.

„Pored ovih 100 miliona koje je izdvojila Pokrajinska vlada, Opština Pećinci će izdvojiti još 40 miliona dinara iz sopstvenog budžeta, a sredstva su namenjena za rekonstrukciju saobraćajnica u ulicama u više naselja naše opštine. Reč je o sporednim ulicama koje su trenutno u najlošijem stanju i koje ćemo tokom ove godine rekonstruisati i samim tim učiniti bezbednijim, pre svega za građane koji u njima žive“ – izjavio je predsednik Đokić.

Ukupna vrednost ugovora koje je danas uručio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je gotovo šest milijardi dinara, a reč je o projektima iz oblasti saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja, zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, zdravstvene zaštite i razvoja sporta.

„I ove godine smo, preko Uprave za kapitalna ulaganja, raspisali javni poziv na koji se odazvala većina lokalnih samouprava, sa kojima ćemo zajednički realizovati značajne investicije na teritoriji Vojvodine“ – izjavio je Mirović i naglasio da je cilj da se pokrenu, kao i ranijih godina, značajne investicije koje će pre svega doprineti lokalnom ekonomskom razvoju, ali i boljem i kvalitetnijem životu svih stanovnika Vojvodine.

Mirović je istakao da je napravljena velika razlika od 2016. godine do danas kada je reč o upravljanju javnim finansijama i ulaganjima, jer ne postoji projekat koji je Pokrajinska vlada najavila i koji finansira, a da nije realizovan.

Dodeli ugovora prisustvovao je direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje