Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Petak, 28. Septembar 2018.

Golubinačka dobija nov put

Povratak

Golubinačka dobija nov put
Golubinačka dobija nov put

Juče su počeli radovi na rekonstrukciji puta u Golubinačkoj ulici u Šimanovcima, a radove je već prvog dana obišao predsednik opštine Pećinci mr Željko Trbović, u pratnji njegovog zamenika Zorana Vojkića i predsednika Saveta Mesne zajednice Šimanovci Aleksandra Mandića.

Trbović je tom prilikom podsetio da je ovaj put izuzetno značajan, kako za privrednike koji rade u Šimanovcima, jer Golubinačka ulica vodi ka šimanovačkoj industrijskoj zoni, tako i za meštane ovog naselja, jer kroz ovu ulicu ide i autobuska linija 711 GSP-a, koja Šimanovce povezuje sa Beogradom.

"Put u Golubinačkoj je bio u jako lošem stanju, a jedan od razloga za to je i što prvobitno nije bio kvalitetno urađen. Ovu investiciju realizujemo zahvaljujući finansijskoj podršci Pokrajinske vlade, koja je za ovu namenu izdvojila 32 miliona dinara, dok je Opština Pećinci izdvojila dodatnih dva i po miliona" - rekao je predsednik Trbović.

Aleksandar Mandić kaže da se ovim radovima rešava jedan veliki problem za meštane Golubinačke ulice, ali i celih Šimanovaca.

"Zahvalni smo pećinačkoj lokalnoj samoupravi što ima sluha za probleme Šimanovčana. Dobrom saradnjom između Mesne zajednice i Opštine uspeli smo da u poslednje vreme rešimo nekoliko gorućih problema i nastavićemo da stvaramo bolje uslove za život i rad u Šimanovcima" – kaže Mandić.

Po rečima odgovornog izvođača radova ispred preduzeća "Sremput" Aleksandra Tomanića, put će biti rekonstruisan u dužini od 1,2 kilometra. U jednom delu ove deonice biće skinut postojeći sloj asfalta i put presvučen sa dva nova sloja asfalta, dok će u drugom delu biti postavljena potpuno nova kolovozna konstrukcija sa kanalima za odvodnjavanje. Novi kolovoz biće širine 5,4 metra, a biće postavljeni i ivičnjaci kojih ranije nije bilo i koji će znatno produžiti vek trajanja novog puta.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje