Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Utorak, 29. Maj 2018.

„Kaljinka“ i „Tamo daleko“ na sceni pećinačkog KC

Povratak

„Kaljinka“ i „Tamo daleko“ na sceni pećinačkog KC
„Kaljinka“ i „Tamo daleko“ na sceni pećinačkog KC

Pećinačka publika sinoć je bila u prilici da uživa u prelepim ruskim pesmama i igrama, Narodnog kulturno-umetničkog društva „Mozaika“ i „Kudikina gora“ iz ruskog grada Kostrome. Na sceni Kulturnog centra Pećinci smenjivali su se igrački i pevački ansambli, koji su svojom muzikom izmamili brojne aplauze publike, među kojima su bili i predsednik opštine Pećinci mr Željko Trbović i načelnica Opštinske uprave opštine Pećinci Dragana Krstić.

Dobrodošlicu ruskim ansamblima na početku koncerta poželeo je ispred organizatora direktor KC Jovan Devrnja, koji je tom prilikom istakao da je bliskost dva slovenska naroda neraskidiva.

„Drago mi je da smo večeras u prilici da našoj publici prikažemo prijatelje iz daleke Rusije, koji na taj način šire svoju kulturu i tradiciju, blisku našoj, jer naša dva naroda povezana su već vekovima. Takođe se nadam da ćemo uspeti da ostvarimo saradnju koja će trajati godinama“ – rekao je Devrnja.

Koncert je protekao u znaku ljubavi i poštovanja dva naroda, čemu je posebno doprinelo to što su gosti iz Rusije izveli posebnu pesmu posvećenu prijateljstvu Srbije i Rusije, i na scenu pećinačkog Kulturnog centra pozvali i publiku, a pred kraj koncerta izveli pesme na srpskom – „Moj golube“ i „Tamo daleko“, što je publika pozdravila gromoglasnim aplauzom.

Narodno kulturno-umetničko društvo „Mozaika“ je pobednik na mnogim međunarodnim festivalima, a rukovodioci ansambla su priznati Ruski kulturni radnici - Vladimir i Marina Kamajev, dok dečiji ansambl vodi Tatjana Marič, koja nam je rekla da nisu prvi put u Srbiji i da već godinama obilaze naše gradove, i na taj način pesmom i igrom šire ljubav između dva bratska naroda.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje