Pretraga sajta

Izbori 2014 Informator o radu Budžet 2013. Vodič za investitore Subvencije za poljoprivredu Zaštita životne sredine PPOP

SUBVENCIJE ZA POLJOPRIVREDU

REGRESIRANJE

veštačkog osemenjavanja goveda

      Opština Pećinci i u 2013. godini nastavlja sa regresiranjem veštačkog osemenjavanja goveda, u vlasništvu registrovanih poljoprivrednika sa teritorije opštine Pećinci.

USLOVI

FORMULAR ZAHTEVA

Ostvarivanje prava na podsticaje u stočarstvu za tov junadi, tov svinja i tov jagnjadi

Pravo na korišćenje podsticaja u stočarstvu ima pravno lice, preduzetnik i fizičko lice - nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva pod uslovom da je:

  1. upisano u Registar;
  2. prijavilo vrstu i broj životinja;
  3. izvršilo obeležavanje i registraciju grla, odnosno košnica pčela u Centralnoj bazi, osim za jagnjad, živinu i ribe.

Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje za tov junadi podnosi se do 31. januara 2014. godine. Uz zahtev se podnosi kopija pasoša za goveda i izvod iz evidencije o registraciji gazdinstva i broju životinja na gazdinstvu iz Centralne baze podataka o obeležavanju životinja, izdati od strane ovlašćene veterinarske organizacije, u skladu sa zakonom kojim se uređuje veterinarstvo.

Zahtevi za ostvarivanje prava na podsticaje za tov svinja i jagnjadi podnose se do 31. decembra 2013. godine. Uz zahtev za grla predata klanici podnosi se kopija prijemnice izdate od strane klanice i kopija uverenja o zdravstvenom stanju životinja, overene od strane nadležnog veterinarskog inspektora.

Detaljne informacije o kriterijumima i načinu popunjavanja zahteva, kao i sami obrasci zahteva, nalaze se u Pravilniku o načinu ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu za tov junadi, tov svinja i tov jagnjadi (kliknite na naziv pravilnika kako biste preuzeli dokument).

Kontrola plodnosti poljoprivrednog zemljišta u 2013. godini

Za sve dodatne informacije kontakt osoba je Andrijana Radojčić iz Agencije za razvoj opštine Pećinci, telefon 022/400-732, kancelarija broj 12.

OBAVEŠTENJE

PRIJAVA