Pretraga sajta

Izbori 2014 Informator o radu Budžet 2013. Vodič za investitore Subvencije za poljoprivredu Zaštita životne sredine PPOP

Osnovna škola „Slobodan Bajić Paja” Pećinci

ul. Školska 8a, 22410 Pećinci

Telefon: 022/436166
E-mail: osnovnaskola-pecinci@open.telekom.rs

Osnovna škola u Pećincima otvorena je 1863.g. u tada staroj opštinskoj zgradi. Bila je to četvororazredna škola. U sadašnjoj zgradi, škola radi od 01.10.1969.g. U matičnu školu u Pećincima dolaze deca svih uzrasta iz Pećinaca i deca viših razreda iz Brestača, Subotišta, Sibača, Popinaca i Prhova.Godine 1978., osmogodišnja škola u Donjem Tovarniku se pripaja školi u Pećincima. U Donjem Tovarniku se i dalje organizuje nastava za učenike viših razreda iz tog mesta i Ogara. Po ostalim selima (područnim odeljenjima), organizuje se nastava za niže razrede.

Danas škola broji oko 860 đaka koje opslužuju na razne načine oko 90 zaposlenih lica. Od toga je oko 60 nastavnika i profesora. Nastava je stručno zastupljena u svim oblastima vaspitno- obrazovnog rada. Razuđenost škole i svakodnevno putovanje velikog broja dece i zaposlenih je okolnost koja otežava organizovanje nastave, posebno vannastavnih aktivnosti. Međutim, to nikad nije negativno uticalo na ambicije učenika i dodatno angažovanje nastavnika oko postizanja vanredno dobrih rezultata.

Deca svake godine uspešno polažu prijemne ispite za srednju školu.Odlični đaci ove škole, nastavljaju svoj marljivi rad u srednjoj školi, tako da su i tamo odlični u uspehu i vladanju i prava pokretačka snaga svog kolektiva.