Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
“Ulica dobrih vibracija” – parada mladosti i tradicije
Subota, 19. Avgust 2017. 15:00

“Ulica dobrih vibracija” – parada mladosti i tradicije

Završetak Pećinačkog kulturnog leta i ove godine okupiće na šetalištu u Pećincima brojne izvođače, koji će svojim sadržajima obogatiti manifestaciju “Ulica dobrih vibracija”. Kulturni centar Pećinci kao organizator Pećinačkog kulturnog leta, pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave organizovao je dvodnevnu manifestaciju na šetalištu, u petak 18. i subotu 19. avgusta.

Šetalište u Pećincima u petak 18. avgusta u 18:00 časova biće preplavljeno dobrim vibracijama koje će širiti dečji osmesi sa kreativnih radionica, mladi glumci sa pozorišne scene, talentovani mladi vokalni solisti, ali i popularni sastav „Garavi sokak“ kocertom od 21:00 sat.

Petak je osmišljen kao dečji dan – dan kada deca mogu da se zabave, ali i nauče nešto novo učestvujući u dve kreativne radionice „Akvarel dobrih vibracija“ i „Pustovanje vune“. Pored toga, u nešto kasnijim popodnevnim satima nastupiće naše sjajne vokalne solistkinje Bojana Radivojević, Teodora Radosavljević, Irina Arsenijević i Dunja Radosavljević, kao i talentovani izvođač na harmonici Bojana Jovanović. Takođe, najmlađi će biti u prilici da od 19:00 sati odgledaju nagrađivanu predstavu „Kraljevski festival“ u izvođenju mladih glumaca polaznika dramske sekcije pećinačkog Kulturnog centr, a priliku da otvore ovu manifestaciju i započnu sa osmehom taj dan dobiće najmlađi stanovnici naše opštine – polaznici Predškolske utanove „Vlada Obradović Kameni“ izvodeći ritmičku igru Prijateljstvo.

Večernji sati rezervisani su za malo stariju publiku, koja će biti u prilici da odgleda kabare „Čuješ seko“ u izvođenju Pozorišta mladih amatera Pećinci, a za sam kraj večeri organizator se potrudio da pećinačku publiku zabavi poznata grupa „Garavi sokak“. Bane Krstić i njegov sastav poznati su po dobroj atmosferi na svojim koncertima, te pećinačka publika svakako može da očekuje, osim da uživa u dobroj muzici ovog sastava, i dobar provod.

Pored centralnih sadržaja, posetiocima će se predstaviti i proizvođaći meda i vina sa teritorije pećinačke opštine, koji će na poseban način obogatiti ovu manifestaciju.

U subotu, 19. avgusta od 15:00 centar Pećinaca i šetalište ispuniće preko 800 učesnika iz cele Srbije i inostranstva. Program završetka Pećinačkog kulturnog leta u subotu počinje u 15 časova izložbom Udruženja žena pod nazivom “Kolači naših baka” na kojoj će se predstaviti 35 udruženja žena zajedno sa domaćicama UŽ “Sremice” iz Pećinaca, dok je defile oko 600 folkloraša iz cele Srbije, Republike Srpskeali i Italije zakazan za 18:00 časova ulicom Slobodana Bajića, koja će biti zatvorena za saobraćaj u tom periodu. Nakon defilea, foklorna društva dolaze na šetalište, gde će biti posluženi poslasticama koje pripremaju udruženja žena, a za 19:00 časova zakazan je koncert, gde će se svako društvo predstaviti sa po jednom koreografijom. U 22:00 sata počinje zabava za mlade, a za to je zadužen Koloseum bend.

Kao prateći program ovog dana, kao dana tradicije ne samo Srema nego i cele Srbije, na pećinačkom šetalištu biće takmičenje u spravljanu kotlića, a za sve posetioce i učesnike “Ulice dobrih vibracija” članovi Saveta mesne zajednice Pećinaca pripremiće tradicionalni lovački paprikaš.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje