Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Petak, 15. Mart 2019.

Niče novi moderan logistički centar

Povratak

Niče novi moderan logistički centar
Niče novi moderan logistički centar

Predsednik opštine Pećinci mr Željko Trbović posetio je juče gradilište firme Logistic Team Sekulić, koja u industrijskoj zoni u Šimanovcima gradi svoj prvi logistički centar u pećinačkoj opštini. Predsednika je, tokom obilaska, sa dinamikom gradnje i planovima upoznao vlasnik firme Logistic Team Radivoj Sekulić, koji je tom prilikom rekao da je firma osnovana 2007. godine i da se na ukupnoj površini od oko 28 hiljada kvadrata u Šimanovcima upravo gradi prvi od pet logističkih centara, a sveukupna investicija vredna je 2,5 miliona evra.

„Planiramo da na površini od oko 15 hiljada kvadrata gradimo u pet etapa po 3000 kvadrata. Prva faza je u toku, i mi očekujemo da 1. jula bude završeno prvih 3000 kvadrata modernog logističkog centra i da se usele naši klijenti sa kojima radimo već duži niz godina. Kako nam se posao bude razvijao tako ćemo se širiti i započinjati sledeću fazu“ – rekao je Sekulić.

Tokom razgovora sa predsednikom Trbovićem, Radivoj Sekulić je rekao da ga je za pećinačku opštinu opredelila upravo prednost manjih sredina.

„Što se tiče zakonske procedure sve je isto, ali u Opštini Pećinci daleko lakše dođete do ljudi, koji vas saslušaju, koji imaju strpljenja da vam objasne i pomognu da rešite problem, ukoliko ga imate. Takođe, industrijska zona u Šimanovcima je već uređena, ovde posluju velike svetske kompanije, što je svakako odlična preporuka. A ono što je dosta uticalo na moju odluku da dođem u vašu opštinu je kompletno uređena infrastruktura – od vode, gasa, kanalizacije, preko struje do optičkog kabla, sve je već dovedeno do samog placa. Vrlo bitna stavka su energetski potencijali, jer sam ja ranije imao u Ugrinovcima i Dobanovcima problema sa napajanjem električnom energijom, gde je bilo skoro nemoguće dobiti 300 kilovata, a ovde sam bez ikakvih problema dobio 1 megavat“ – naglasio je Sekulić i dodao da je za jednog logističara od izuzetnog značaja uređena infrastruktura i blizina vitalne saobraćajnice kakav je auto put E70.

Predsednik Trbović je nakon posete izjavio da je pećinačka lokalna samouprava dosta uradila na infrastrukturnom opremanju u šimanovačkoj industrijskoj zoni, ali i da se tu neće stati, i da se dalje radi na unapređenju uslova za rad privrednih subjekata u ovoj zoni.

„Jedan od projekta koji je upravo pri kraju je i nova trafostanica 110/20 KV kod Šimanovcima, koja će obezbediti kompletnoj industrijskoj zoni nezavisno i neometano napajanje električnom energijom, i to ne samo privrednih subjekata koji već posluju u našoj opštini, već i budućih investitorima“ – izjavio je Trbović.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje