Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Ponedeljak, 11. Februar 2019.

Žene iz Tovarnika sastavni deo svih opštinskih manifestacija

Povratak

Žene iz Tovarnika sastavni deo svih opštinskih manifestacija
Žene iz Tovarnika sastavni deo svih opštinskih manifestacija

Udruženje žena „Sunčev cvet“ iz Donjeg Tovarnika proslavilo je u subotu, u krugu prijateljskih udruženja iz pećinačke opštine, ali i iz susednih opština - Rume, Sremske Mitrovice, Stare Pazove, Iriga, Šida, Obrenovca i Surčina, pokrovitelja i sponzora godišnjice, prvu godinu postojanja i rada.

Kako nam je rekla Leposava Stepanović predsednica UŽ „Sunčev cvet“ članice ovog udruženja potrudile su se da tokom protekle godine na dostojan način promovišu tradiciju svoga kraja i da na brojnim manifestacijama razmenjuju ideje i iskustva sa prijateljskim udruženjima.

„Pre svega se trudimo da okupimo kreativne i maštovite žene, jer je naš cilj, ne samo očuvanje tradicije i kulture Srema, nego i dostojno reprezentovanje opštine Pećinci. Za samo godinu dana učestvovale smo na brojnim manifestacijama širom Srbije, a uspele smo da postanemo sastavni deo svih opštinskih turističkih i kulturnih manifestacija, posebno manifestacija koje se održavaju u Donjem Tovarniku. Takođe, ne zanemarujemo ni humanitarni rad i u više navrata smo prikupljale garderobu za naše sugrađane slabijeg materijalnog stanja. Naravno, ovakav obim aktivnosti ne bi bio moguć bez podrške koju imamo od Opštine Pećinci, ali i Saveta mesne zajednice Donji Tovarnik“ – rekla je Stepanović.

Proslava prve godišnjice UŽ „Sunčev cvet“ u subotu je protekla u dobrom raspoloženju i druženju, a organizovana je i tombola za koju su vredne nagrade obezbedili sponzori – Luki komerc Pećinci, Geodetski biro „Čobi“ Donji Tovarnik, Torte i kolači Slavica Drobac Ruma i „Cvetni atelje SAN“ Nova Pazova.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje