Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Petak, 12. Oktobar 2018.

Zbog žara iz peći izgorelo trideset kontejnera

Povratak

Zbog žara iz peći izgorelo trideset kontejnera
Zbog žara iz peći izgorelo trideset kontejnera

Noćas su na parkingu iza zgrade Opštine u Pećincima izgorela dva kontejnera za smeće. Zahvaljujući brzoj reakciji pećinačke Vatrogasno spasilačke jedinice požar je ugašen i nije se proširio na okolne kontejnere, a kako nam je rekao direktor JKP "Sava" Željko Milićević uzrok požaru je bio žar iz peći koji je neki neodgovorni meštanin Pećinaca izručio tokom noći u kontejner, o čemu je obaveštena i policija.

"Ovo nije prvi put da stradaju kontejneri zbog bahatih pojedinaca koji uporno bacaju svež žar u njih, iako je to strogo zabranjeno i kažnjivo. Do sada nam je iz ovog razloga izgorelo tridesetak kontejnera postavljenih na javnim površinama, najviše u Pećincima i Šimanovcima. Jasno je da je u pitanju velika materijalna šteta, koja povećava troškove usluge odnošenja smeća, a potencijalno šteta može da bude i znatno veća ukoliko bi se požar proširio na okolne objekte. Pregledaćemo snimke nadzornih kamera i identifikovati počinioca, a od opštinskih inspekcijskih službi tražićemo da poštre kaznenu politiku prema neodgovornim građanima, koji svojom bahatošću prave materijalnu štetu i potencijalno ugrožavaju okolne objekte, jer moramo poslati jasnu poruku da se ovakvo ponašanje više neće tolerisati" – rekao je Milićević i dodao da radnici JKP "Sava" u okviru usluge odnošenja smeća, odnose i pepeo, ukoliko je hladan i upakovan u plastične vreće težine do 20 kilograma, tako da građani pećinačke opštine nemaju nikakvu potrebu da krše zakon i svež žar bacaju u kontejnere postavljene na javnim površinama.

U neposrednoj blizini kontejnera koji su noćas izgoreli nalaze se gasne instalacije, a dvorište pećinačke Predškolske ustanove "Vlada Obradović Kameni" graniči se sa opštinskim parkingom.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje