Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Sreda, 16. Maj 2018.

Pećinački đaci na Festivalu pijanizma

Povratak

Pećinački đaci na Festivalu pijanizma
Pećinački đaci na Festivalu pijanizma

Polaznici Studija za muzičku edukaciju i obrazovanje u Pećincima, posetili su Festival pijanizma u Sremskoj Mitrovici, koji se već tradicionalno održava peti put u ovom gradu, u organizaciji Muzičke škole „Petar Krančević“ i Umetničkog udruženja „Krančević“. U pratnji muzičkog pedagoga Branke Savić, korepetitora Dragane Babić i roditelja, pećinački đaci su pratili nastupe svojih vršnjaka i upoznali se sa onim što ih kao učesnike očekuje naredne godine.

Prema rečima Branke Savić, s obzirom da su dugogodišnji saradnici muzičke škole “Petar Krančević” iz Sremske Mitrovice i da su polaznici Studija vanredni đaci mitrovačke muzičke škole, poziv je stigao od organizatora Festivala i žirija.

“Naš Studio postoji blizu 30 godina, a jedna od prednosti polaznika je što su časovi potpuno besplatni i što nakon položenih ispita u Muzičkoj školi “Petar Krančević” stiču diplomu niže muzičke škole. Zahvaljujući pre svega Opštini Pećinci, uspeli smo da opstanemo sve ove godine, a evo i da posetimo Festival pijanizma u Sremskoj Mitrovici, tokom kojeg su naša deca pratila nastupe svojih vršnjaka, ali i razgovarali i bolje se upoznali sa vršnjacima iz Beograda, Šida, Tuzle, Gračanice, Banja Luke, Šapca, kao i iz Bugarske. Bili su puni utisaka i veoma motivisani, a vrhunac oduševljenja je bilo sviranje na klaviru – simbolu Festivala postavljenom u centru grada. Veoma mi je drago da su naša deca bila u prilici da prisustvuju ovom internacionalnom festivalu, na čemu sam posebno zahvalna Opštini Pećinci koja je obezbedila besplatan prevoz do Sremske Mitrovice” - rekla je Savić i dodala da su nakon takmičarskog dela pećinački đaci aktivno i sa velikim interesovanjem učestvovali u radionici „Piano puzzle – Kreativno do znanja“, a nakon toga obišli i znamenitosti Sremske Mitrovice.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje