Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Utorak, 10. Oktobar 2017.

Protivpožarna edukacija za korisnike Dnevnog boravka

Povratak

Protivpožarna edukacija za korisnike Dnevnog boravka
Protivpožarna edukacija za korisnike Dnevnog boravka

Tokom protekle nedelje, povodom obeležavanja Dečje nedelje, za korisnike usluga Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju u Subotištu organizovana je poseta komandira Profesionalne vatrogasne spasilačke jedinice Pećinci Milana Stanića, koji je tom prilikom održao predavanje o preventivi i zaštiti od požara.

Prema rečima Biljane Jovičić direktorke pećinačkog Centra za socijalni rad, korsnici usluga ove ustanove pokazali su veliko interesovanje za poziv vatrogasca, ali i za razne načine kako se zaštititi od požara.

“Interesovalo ih je pre svega kako sprečiti požar i šta raditi u situacijama kada do toga dođe. Veoma ih je zainteresovala i obradovala vatrogasna oprema koju je komandir Vatrogasne jedinice Milan Stanić doneo sa sobom. Ideja je bila da se upoznaju ne samo sa poslom koji obavlja vatrogasac nego i sa načinom kako da se zaštite od požara radi sopstvene bezbednosti, a sve to kroz jedno lepo druženje” – rekla je Jovičić i dodala da je dogovoreno sa komandirom da se u narednom periodu organizuje poseta Vatrogasnoj jedinici u Pećincima gde će štićenici Dnevnog boravka biti u prilici da se na licu mesta upoznaju sa poslom vatrogasca.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje