Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Nedelja, 23. April 2017.

Podsticaji kao investicija u budućnost

Povratak

Podsticaji kao investicija u budućnost
Podsticaji kao investicija u budućnost

U Skupštinskoj sali opštine Pećinci, Miloš Jovanović predstavnik Razvojnog fonda AP Vojvodine, Milan Aleksić direktor Agencije za razvoj opštine Pećinci i Radivoj Milošević LER koordinator u Odeljenju za privredu održali su sastanak sa poljoprivrednicima sa teritorije pećinačke opštine u vezi sa promocijom povoljnih dugoročnih i kratkoročnih kreditnih linija Razvojnog fonda AP Vojvodine za finansiranje razvojnih programa iz oblasti poljoprivrede.

Tokom prezentacije poseban akcenat stavljen je na tri aktuelna konkursa Razvojnog fonda - konkurs za dugoročne kredite za poljoprivredu sa rokom otplate do 60 meseci, zatim na konkurs za dugoročne kredite za kupovinu poljoprivrednog zemljišta sa rokom otplate od 72 meseca, kao i na konkurs za kratkoročne kredite za obrtna sredstva u poljoprivredi sa rokom od 9 meseci i periodom raspoloživosti sredstava od 36 meseci (četiri tranše).

Radivoj Milošević informisao je prisutne poljoprivrednike o aktuelnim mogućnostima za korišćenje podsticaja, bespovratnih sredstava koja su na raspolaganju preko Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i posebno Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine - Uprave za agrarna plaćanja.

“Reč je o značajnim sredstvima koje je moguće koristiti za nabavku priključne mehanizacije, plastenika, sistema za navodnjavanje, izgradnju poljoprivrednih objekata, opreme i sl. Poljoprivrednici sa naše teritorije uglavnom su dobro informisani, jer mi redovno objavljujemo putem medija sve aktuelne konkurse i pozivamo ih da konkurišu, a i stojimo im na raspolaganju oko dodatnih pitanja” – rekao je Milošević.

Prisutni na prezentaciji bili su u prilici da čuju na koji način je moguće realizovati raspoloživa sredstva, koji su uslovi kreditiranja, šta se konkretno finansira, koliko je sredstava opredeljeno, i u kom roku je moguće povući finansijska sredstva, a Miloš Jovanović pozvao je poljoprivrednike da konkurišu i tako investiraju u svoju poljoprivrednu proizvodnju.

“Razvojni fond AP Vojvodine ima dovoljno para za sve poljoprivrednike, a ovom akcijom obilaska svih lokalnih samouprava i mesnih zajednica Vojvodine želimo da dopremo do svakog poljoprivrednog proizvođača i da svima objasnimo kako lakše mogu doći do sredstava zaduživanja i do bolje proizvodnje” – istakao je Jovanović.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje