Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Četvrtak, 20. Septembar 2012.

Svečano pušten u rad novi informacioni sistem

Povratak

Svečano pušten u rad novi informacioni sistem
Svečano pušten u rad novi informacioni sistem

     U Domu zdravlja „Doktor Dragan Funduk“ u Pećincima danas je svečano pušten u rad novi informacioni sistem, koji će omogućiti povezivanje svih ambulanti i apoteka sa teritorije opštine u jedinstven informacioni sistem Doma zdravlja. Ovaj sistem je razvila i implementirala firma Alfasoft iz Rume, a odobren je od strane Ministarstva zdravlja.

     Sistem je u rad svečano pustio predsednik opštine Pećinci, Sava Čojčić, koji je tom prilikom rekao da je ovim sistemom omogućeno građanima da po mesnim ambulantama dobiju jednako kvalitetnu uslugu kao i u Pećincima, jer će svi podaci o pacijentu biti dostupni, kako lekarima u Domu zdravlja u Pećincima, tako i lekarima u mesnim ambulantama.

    „Opštinsko rukovodstvo će pružiti ozbiljnu podršku Domu zdravlja, kako u finansijskom, tako i u svakom drugom smislu. Planiramo kupovinu pokretne laboratorije koja bi omogućila pacijentima iz udaljenijih naselja, posebno u južnom delu opštine, da analize vrše u svojim mesnim ambulantama. Time bismo građane poštedeli putovanja u Pećince, a Dom zdravlja rasteretili od prevelikog broja pacijenata. Zdravlje naših građana je ispred svega i zato lokalna samouprava na Dom zdravlja gleda kao na veoma značajnog pertnera“ – rekao je prvi čovek pećinačke opštine.

     Direktorka Doma zdravlja, dr Dubravka Kovačević Subotički, kaže da su uvođenjem ovog sistema umrežene sve službe Doma zdravlja, ali i ambulante i apoteke na terenu, po čemu je ova ustanova ispred Domova zdravlja u okruženju. „Naši lekari sada imaju „sve na dlanu“ o svom pacijentu, imaju apsolutni uvid u njegovo zdravstveno stanje, kao i u ishod pregleda i laboratorijskih analiza na koje su ga uputili, a mogu da prate i koji su od potrebnih lekova dostupni u apotekama. Samim tim rad naših lekara je znatno olakšan i ubrzan, a usluga koju pacijent dobija u našoj ustanovi znatno kvalitetnija“ – izjavila je dr Kovačević Subotički.

     Po rečima predstavnika Alfasofta, Stevice Jankovskog, ovaj sistem koristi SQL bazu podataka koja je najbezbednija, a kompatibilan je i sa Windows i sa Linux operativnim sistemima.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje