Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Доњи Товарник

Свињарска колеба

У дворишту Ловачког дома у Доњем Товарнику направљена је реплика традиционалне свињарске колибе као подсећање на некадашњи начин живота сточара из Доњег - свињског Срема. Туристи имају прилику да се огреју крај отвореног огњишта, да гледају како се спрема сремски свињарски паприкаш, да сами пеку сланиницу на штапу, уживају у укусу кромпира у љусци преливеног дрождином, да пробају традиционалне специјалитете од дивљачи. Угођај у овој пламеном ватре оплемењеној колиби употпуњују приче искусних локалних ловаца.

прочитајте више
Седиште Туристичке организације општине Пећинци

Етно кућа у Купинову

Најстарија очувана стамбена зграда у селу је кућа породице Путник, сада Етно-кућа. Грађена је крајем 18. века и у потпуности је очувала првобитни изглед. Окућница је организована као традиционално сеоско домаћинство са почетка 19. века које уз кућу садржи и пратеће зграде: вајат и шталу, амбар, хлебну пећ, или „фуруну“ и зидани бунар са дрвеном капом.

прочитајте више
Предео где природа грли историју

Обедска бара

Специјални резерват природе Обедска бара је у свету чувено мочварно подручје, које је кроз своју дугу историју представљало право уточиште за живи свет, али и за многобројне истраживаче. Налази се у општини Пећинци.

прочитајте више
Предео где природа грли историју

Црква Мајке Ангелине (Манастир Обед)

Налази се на малом узвишењу унутар потковице Обедске баре. О ктитору манастира Обед, као и о прецизном времену његовог настанка, преплећу се легенде и историјске чињенице. Тако је у народу овог краја укорењено веровање да је ову дрвену цркву подигла деспотица Ангелина Бранковић од дрвене грађе брода којим је са синовима и моштима свог супруга деспота Стефана допловила до Купиника 1486. године, у знак захвалности Богу што је срећно допутовала.

прочитајте више

Сервиси

Анкета

Да ли вам се свиђа нови сајт?

ГЛАСАЈ

Резултати анкете

Актуелно

За сутра најављено планско искључење Понедељак, 23. Октобар 2017.

За сутра најављено планско искључење

Због планираних радова на електро мрежи, према најавама из Електродистрибуције Рума, за сутра је најављен плански прекид у снабдевању електричном енергијом на територији пећиначке општине. У периоду од 12:00 до 13:00 часова, без струје ће бити потрошачи у насељу Обреж, у улици Маршала Тита. У случају лоших

Наставља се борба за Страхињу Понедељак, 23. Октобар 2017.

Наставља се борба за Страхињу

Мркајић за три бода Понедељак, 23. Октобар 2017.

Мркајић за три бода

Слободи шампионски пехар Понедељак, 23. Октобар 2017.

Слободи шампионски пехар

Фудбал и штрудла за Страхињу Недеља, 22. Октобар 2017.

Фудбал и штрудла за Страхињу

Пинк добио општински дерби Недеља, 22. Октобар 2017.

Пинк добио општински дерби

Велике амбиције Металца Недеља, 22. Октобар 2017.

Велике амбиције Металца

Календар

Кликните на означено поље за детаље