Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Недеља, 28. Мај 2023.

Уручене награде за ликовне и литерарне радове

Повратак

Уручене награде за ликовне и литерарне радове
Уручене награде за ликовне и литерарне радове

У оквиру манифестације “Дани општине Пећинци”, у Културном центру 24. маја су уручене награде за најбоље дечије ликовне и литерарне радове по Конкурсу “На крилима маште”, чиме је настављена вишегодишња лепа традиција да и најмлађи уметници допринесу богатству и резноврсности општинске прославе.

На конкурсу су учестовали ученици све три основне школе из наше општине. Свечаност уручења награда отворио је Директор Културног центра Јован Деврња, а награде најуспешнијим младим ствараоцима, у присуству посетилаца, наставника и родитеља, доделили су сарадница КЦ-а Бранислава Трифуновић и сликар Драгољуб Триндић.

“Ученици су, под менторством својих наставника, учествовали на Конкурсу са заиста дивним радовима, тако да није било лако одабрати најбоље од одличних ликовних и литерарних дела. Једна од важних мисија Културног центра јесте откривање и неговање младих талената, и зато је додела награда велики подстицај за све награђене, и мотив више да и они који овога пута нису награђени не одустану од развоја својих креативних потенцијала, јер можда ће наредне године они добити награде” – рекао је директор Јован Деврња.

Награђено је четири ученика млађег узраста на Литерарном конкурсу „На крилима маште“. Прву награду освојила је Дуња Добриковић, ученица IV/2 разреда ОШ „Душан Вукасовић Диоген“ из Ашање, а њена учитељица је Драгана Јакшић Костић. Друга награда припала је Милану Дамњановићу, ученику II/2 разреда из Ашање, док је трећа награда припала Ангелини Бакаић из IV/2 разреда из Ашање и Александру Јовановићу, ученику IV/8 разреда ОШ „Слободан Бајић Паја“ из Доњег Товарника, чија је учитељица Милена Харамбашић.

У старијем узрасту прво место освојила је Андреа Миливојевић, ученица VIII/2 разреда из Ашање, а њена наставница је Мирјана Добрић. Друга награда припада Андријани Игњатовић, ученици VII/2 разреда ОШ „Слободан Бајић Паја“ Пећинци, а њена наставница је Весна Деврња. Додељене су и две треће награде, а њих су добили Ема Стојнић, VIII/2 из Ашање и Драган Топаловић, V/2 из Пећинаца.

На Ликовном конкурсу „На крилима маште“ у млађем узрасту прво место освојила је Мира Петровић, ученица IV/8 разреда из Доњег Товарника, друго место Лена Триндић, III/4 Основне школе „Душан Јерковић Уча” из Карловчића и Миа Петошевић, III/1 из Пећинаца. Трећу награду заслужила је Ивона Бојанић, ученица трећег разреда из Пећинаца.

У стријем узрасту, прву награду добила је Уна Зорић, ученица VIII/2 из Ашање, другу награду Јована Слепчевић, V/4 из ОШ “Слободан Бајић Паја” из Пећинаца, а трећу награду Анђела Секулић, ученица V/2 разреда и Томислав Веселиновић, ученик VII/5 разреда из исте школе.

Специјалну награду за оригиналну идеју – разгледницу из Купинова, добила је Јана Грујичић, ученица VII/1 разреда из Купинова.

Сви награђени добили су лепе поклоне и дипломе, а вече су улепшали тамбураш Алекса Дражић, који је тога дана освојио прву награду на међународном такмичењу, и гитариста Алекса Мемедовић, обојица ученици Музичке школе “Тоша Андрејевић” из Руме, одељење у Пећинцима.

Календар

Кликните на означено поље за детаље