Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Субота, 27. Мај 2023.

У току упис нових чланова у Музичку школу

Повратак

У току упис нових чланова у Музичку школу
У току упис нових чланова у Музичку школу

Музичка школа “Теодор Тоша Андрејевић” из Руме, са одељењем у Културном центру у Пећинцима, одржала је промоцију својих инструменталних одсека у Основној школи “Слободан Бајић Паја” у Пећинцима и у Сибачу за одељења првих и других разреда. Представљени су доступни инструменти - тамбура, гитара, хармоника и клавир.

Ученицима су инструменти презентовани посредством промотивних мини концерата, рекао нам је наставник тамбуре Дејан Ћирковић, при чему су деца свирала за децу.

“Сматрамо да деца најбоље реагују на децу, те смо оставили нашим најбољим и награђиваним ученицима да изведу своје композиције пред дечјом публиком, која је врло позитивно реаговала на ову форму рада” – рекао је Ћирковић.

Повод за одржавање ових мини промотивних концерата јесте предстојећи упис нових ученика у Основну музичку школу “Теодор Тоша Андрејевић“. Пријемни за нове ђаке се одржавају до краја маја у просторијама школе (зграда Културног центра Пећинци, Слободана Бајића 1, Пећинци).

Пријемни је намењен ученицима првих и других разреда основних школа, с тим да се прваци уписују у припремни разред музичке школе, док другаци полазе у први разред музичке школе и започињу свој рад на одабраном инструменту. Сви заинтересовани за полагање пријемног испита претходно је потребно да се јаве матичној школи у Руми на број телефона 022/474042 или могу да дођу лично на адресу ЈНА 140, Рума.

Подсећамо да се настава у музичкој школи одвија два пута недељно, при чему се наставно особље прилагођава ђацима који путују. Музичка школа, како се показало током две године рада на простору општине Пећинци, организује велики број концерата, чиме богати локалну културну активност, развија таленте и креативност код деце, моторику и сценске наступе. Путем бројних радионица и пројеката у које је музичка школа укључена или их самостално организује, ученицима су предочени бројни интересантни садржаји и могућности. Поред тога, највреднији и најталентованији ученици овенчани су са бројним наградама са републичких и интернационалних такмичења.

Додатне информације о самом пријемном испиту могу се добити у просторијама школе у Пећинцима, сваког уторка и петка, или позивом броја телефона: 022/474042.

На званичном сајту музичке школе налазе се и додатне информације:

https://muzickaskolaruma.edu.rs/

Видео са примером изгледа пријемног испита можете пронаћи на следећем линку: 

https://www.youtube.com/watch?v=u4D9fecWqXQ

Календар

Кликните на означено поље за детаље