Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Петак, 26. Мај 2023.

Тимским радом, слогом и јединством до врхунских резултата

Повратак

Тимским радом, слогом и јединством до врхунских резултата
Тимским радом, слогом и јединством до врхунских резултата

Поводом Дана општине Пећинци, председник Општине Синиша Ђокић организовао је 25. маја пријем за ученике Основне школе „Слободан Бајић Паја“ Пећинци који су на недавном државном првенству у футсалу освојили треће место и бронзану медаљу, и ученицу ОШ „Душан Јерковић Уча“ Шимановци Лену Живојнов која је освојила прво место на Републичком такмичењу из књижености, као и њихове наставнике и менторе.

Председник Ђокић је током разговора са ученицима рекао да се пећиначка локална самоуправа труди пре свега да брине о својим младима, јер јој је школство на првом месту.

„Желимо, пре свега, да деца у свих петнаест насеља наше општине имају подједнаке услове за учење. Школе у Купинову и Карловчићу су комплетно реконтруисане, ове године треба да започне реконструкција школа у Пећинцима и Брестачу, а већ је у припреми реконструкција школе у Попинцима. Ученицима завршних разреда основне и средње школе, који због обавеза око уписа до сада нису могли да иду на наградно путовање, од ове године је омогућено да своје наградно летовање искористе наредне године, а пошто се ова мера примењује од ове године, њоме ће бити обухваћени и награђени из прошле године. Драго ми је да сам данас у прилици да разговарам са овим младим и талентованим људима. Посебно ми је драго што је наша ученица победила управо на такмичењу из Српског језика. Наши млади фудбалери су показали да се једино тимским радом, слогом и јединством, могу постићи врхунски резултати“ – нагласио је председник Ђокић и поручио ученицима да негују другарство и тимски дух, али да пре свега буду добри људи.

Лена Живојнов је одлична ученица шимановачке основне школе, која постиже запажене резултате на такмичењима и из осталих предмета. Након освојеног првог места на Републичком такмичењу из књижевности Лену ускоро очекује и Републичко такмичење из граматике, а по њеним речима пријем код председника Општине је круна свега што је до сада постигла. Како је рекла, сада се показало да се труд и рад исплате.

Једина екипа која је на државно првенство у футсалу на Сребрно језеро отишла у мајицама своје општине и школе, била је управо екипа пећиначке школе, која је у јакој конкуренцији од осам екипа заузела треће место, са три победе и једним поразом.

А да би се постигли тако врхунски резултати, пред талента и заједништва младих фудбалера, потребни су и тренери који ће их усмеравати и бити уз њих на том путу до успеха. И управо су Милица Ђурђевић, Зорица Бајић и Иван Стојаковић, наставници физичког васпитања, бити ти ментори и та покретачка снага младог пећиначког тима.

„Дечаци су играли одлично, били су изузетан тим, играли су као један и поштовали се, што је показао и резултат на крају. Сви заједно, на терену и ван њега, били смо фокусирани управо на заједницу, и то нам је помогло да успемо и освојимо овако велико треће место на државном првенству“ – рекао је Стојаковић.

Током пријема, председник Ђокић уручио је Лени Живојнов и њеној наставници, младим фудбалерима и њиховим менторима пригодне поклоне – мајице, књиге и лопте, а екипа пећиначке школе уручила је председнику урамљен дрес у којем су дечаци дошли до државног првенства, потписан од стране свих 10 фудбалера и њиховим наставника.

Календар

Кликните на означено поље за детаље