Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Sreda, 22. Mart 2023.

Vanja Gajić predstavlja našu opštinu na Pokrajinskoj smotri

Povratak

Vanja Gajić predstavlja našu opštinu na Pokrajinskoj smotri
Vanja Gajić predstavlja našu opštinu na Pokrajinskoj smotri

Proteklog vikenda u Sremskoj Mitrovici održana je Zonska smotra recitatora „Pesniče naroda mog“ u organizaciji sremskomitrovačke Ustanove za negovanje kulture „Srem“ i Saveza umetničkog stvaralaštva Vojvodine.

Odlukom stručnog žirija u sastavu - Predrag Momčilović, glumac i profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Ana Leskovac, profesor slovačkog jezika iz Novog Sada i Vladimir Balašćak, dramski umetnik iz Sremske Mitrovice, na viši rang takmičenja, odnosno Pokrajinsku smotru recitatora plasirala se učenica četvrtog razreda šimanovačke Osnovne škole „Dušan Jerković Uča“ Vanja Gajić iz Sremskih Mihaljevaca, koja je govorila pesmu Danijele Kvas „Stoja sa Osoja“ pod mentorstvom učiteljice Maje Mirković.

Opštinu Pećinci na Zonskoj smotri predstavljalo je devetoro recitatora: u mlađem uzrastu učenice šimanovačke OŠ „Dušan Jerković Uča“ Vanja Gajić, Dunja Gajić i Iva Miličević, u srednjem uzrastu učenici pećinačke OŠ „Slobodan Bajić Paja“ Danilo Zec, Iva Popović i Natalija Palikuća i u starijem uzrastu učenice pećinačke Tehničke škole „Milenko Verkić Neša“ Andrijana Kocoljevac, Anastasija Dragonjić i Anđela Nikolić.

Jedna od jedanaestoro najboljih u svom uzrastu u Sremu, desetogodišnja Vanja Gajić nastupiće u Sečnju sa najboljim recitatorima u Vojvodini u okviru smotre koja će biti održana od 21. do 23. aprila ove godine u organizaciji Centra za kulturu opštine Sečanj i Saveza umetničkog stvaralaštva Vojvodine.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje