Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Petak, 17. Novembar 2023.

Preventivni pregledi u nedelju u Domu zdravlja u Pećincima

Povratak

Preventivni pregledi u nedelju u Domu zdravlja u Pećincima
Preventivni pregledi u nedelju u Domu zdravlja u Pećincima

U Domu zdravlja “Dr Dragan Funduk” Pećinci u nedelju, 19. novembra, biće realizovana još jedna akcija preventivnih pregleda, na kojima će građani moći da urade merenje telesne mase, izračunavanje stepena uhranjenosti, merenje krvnog pritiska i određivanje nivoa glukoze, triglicerida i holesterola u krvi.

Pregledi će biti obavljani u Službi opšte medicine, u periodu od 8.00 do 14.00 časova, a zakazivanje nije potrebno, kao ni zdravstvena knjižica, uz napomenu da se pacijenti koji žele analizu krvi moraju javiti u laboratoriju u periodu od 8.00 do 10.00 časova i da ne bi trebalo pre toga da doručkuju.

Preventivni pregledi će u nedelju biti organizovani u 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije, a država ovakvim akcijama želi da ukaže na značaj prevencije i da preventivne preglede učini pristupačnijim građanima. Tokom oktobra u pećinačkom Domu zdravlja u okviru akcija preventivnih pregleda rađeni su ultrazvuk dojke, PSA test, pregledi štitaste žlezde, kao i kardiološki pregledi sa kontrolom nivoa glukoze, triglicerida i holesterola u krvi.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje