Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Četvrtak, 4. Maj 2023.

Edukacijom do veće bezbednosti dece u slučaju požara

Povratak

Edukacijom do veće bezbednosti dece u slučaju požara
Edukacijom do veće bezbednosti dece u slučaju požara

Vatrogasna spasilačka jedinica Pećinci i Dobrovoljna vatrogasna jedinica „Despot Đurađ Branković“ Kupinovo izvele su, 28. aprila, zajedničku javnu pokaznu vežbu u osnovnoj školi „Dušan Vukasović Diogen“ u Kupinovu, koja je za cilj imala edukaciju dece i zaposlenih u školi o postupanju u slučaju požara, kao i unapređenje saradnje i uvežbavanje zajedničkog rada profesionalne i dobrovoljne vatrogasne jedinice prilikom intervencija.

Akcenat je stavljen na pravilnu evakuaciju đaka iz škole u slučaju požara. Komandir Vatrogasne spasilačke jedinice Pećinci, mlađi zastavnik vatrogasac Milan Stanić, pre vežbe je održao edukaciju za nastavno osoblje kupinske škole koje je nosilac evakuacije, a nakon vežbe je, na školskom igralištu edukavao učenike o tome kako treba da se ponašaju u slučaju izbijanja požara u školi i kako da se najbrže i najbezbednije evakuišu iz škole. Stanić je bio i koordinator združene vežbe profesionalne i dobrovoljne vatrogasne jedinice.

Direktor osnovne škole u Kupinovu Zdravko Obrenić kaže da je edukacija svakako bila korisna i da su deca imala priliku da nauče nešto novo.

„S obzirom da su u edukaciji učestvovali učenici nižih razreda, za mnoge od njih je ovo bilo novo iskustvo i prilika da nauče kako da se ponašaju u slučaju požara i kako da se udalje od opasnosti. Utisci su pozitivni i imamo nameru da u dogovoru sa vatrogasnim jedinicama sa teritorije naše opštine organizujemo ovakvu edukaciju i za učenike viših razreda naše škole, jer verujem da na taj način povećavamo nivo bezbednosti naših učenika“ – izjavio je Obrenić.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje