Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Četvrtak, 25. Novembar 2021.

Donacija će omogućiti lakše kretanje korisnika

Povratak

Donacija će omogućiti lakše kretanje korisnika
Donacija će omogućiti lakše kretanje korisnika

Dnevnom boravku za decu i mlade sa smetnjama u razvoju u Subotištu juče je uručena donacija Fondacije Čila fon Bezelager iz Nemačke. Donacija se sastojala od invalidskih kolica, tri šetalice i veće količine didaktičkog materijala. U ime Dnevnog boravka donaciju je primila Biljana Jovičić, direktorka Centra za socijalni rad Pećinci koji je pružalac usluge u Dnevnom Boravku.

Ona se tom prilikom zahvalila Fondaciji i svima koji su pomogli da donacija stigne u Dnevni boravak u Subotištu.

„Imamo korisnika koji do sada nije imao kolica i šetalicu i zbog toga mu je bilo izuzetno otežano kretanje dok je u Dnevnom boravku. Ova donacija će mu značajno olakšati kretanje, a šetalice će dobro doći još nekim našim korisnicima koji se teže kreću, tako da slobodno možemo reći da je zahvaljujući donaciji kvalitet usluge u Dnevnom boravku podignut na viši nivo“ – izjavila je Jovičić.

Donaciju je uručila Ružica Mrkalj, predsednica udruženja Socio-ekologično iz Deča, koja je istakla da je Fondacija Čila fon Bezelager prošle godine donirala JKP „Sava“ deo radne opreme. Ona se posebno zahvalila Udruženju „Duga“ iz Ade, koje je posredovalo u obe donacije i sa kojim, kako je rekla, Udruženje Socio-ekologično ima dugogodišnju uspešnu saradnju.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje